«Хроніки» рекомендують: п’ять біографічних фільмів про відомих людей

 

«Залізна леді», 2011

Британський біографічний фільм про британського прем’єр-міністра 20-го століття та першої і єдиної жінки-прем’єр-міністра в історії Сполученого Королівства Маргарет Тетчер. Режисером фільму стала Філліда Ллойд. Роль Тетчер зіграла Меріл Стріп, чоловіка Тетчер, Дениса Тетчера, зіграв Джим Бродбент.

Фільм розповідає історію політичного зростання Маргарет Тетчер, її небачений успіх і, зрештою, захід її щасливої зірки. Події картини розгортаються в 1982 році. Тоді прем’єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер намагалася врятувати свою кар’єру напередодні Фолклендської війни.

Стрічка отримала різні відгуки, багато велося дискусій про те, чи варто знімати такий фільм про ще живу людину. Натомість гра Меріл Стріп отримала широке визнання і вважається однією з найкращих у її кар’єрі. Сама Маргарет Тетчер сприйняла фільм вкрай негативно. Екс-глава британського уряду заявила, що виконавиця її ролі Меріл Стріп «не змогла втілити на екрані реальний образ», і що «її видатна кар’єра стала свого роду розвагою».

 

«Коко до Шанель», 2009

Екранізована біографія, що розповідає про легендарну особистість – дизайнера Коко Шанель. Сюжет сфокусований на часі, коли вона ще не була знаменитою законодавицею моди, не наділа на себе чоловічий костюм і маленьке чорне плаття, і звалася Габріелла Шанель. Це історія про сходження на паризький олімп найвідомішої жінки у світі моди та стилю. Фільм є екранізацією книжки Едмонд Шарль-Ру «Неправильна, або моя біографія Шанель». Роль Коко зіграла Одрі Тоту. Режисера фільму Анн Фонтен була вражена схожістю Одрі Тоту та Коко Шанель і створювала образ дизайнерки, вже маючи на увазі саме Одрі.

 

«Король говорить!», 2010

Картина «Король говорить!» дарує можливість дізнатися про те, яким королем був Георг VI. Ця стрічка відкриває нового короля: невпевненого в собі заїку, який сумнівається в тому, що його призначення – керувати цілою країною. Разом із дружиною він намагається вилікувати свою недугу, звертаючись до фахівців-логопедів, але все безуспішно. Але одного разу вони знаходять його... добродушного і твердого доктора Лога, який вирішив, чого б йому це не коштувало змусити короля повірити в себе. Режисером фільму став Том Хупер, а Георга VI зіграв Джефрі Раш.

 

«Пеле: народження легенди», 2016

Фільм про зірку бразильського футболу, який сам пробився у світ спорту та став там живою легендою. Популярність до Пеле прийшла тільки завдяки його залізній волі, впевненості у своїх силах та бажанні жити краще. Це чудова мотиваційна історія, яку варто переглянути спортсменам, футболістам, початківцям, а також всім людям, які мало вірять у свої сили. Режисери: Джефф Цимбаліст, Майкл Цимбаліст.

 

«33 дні», 2014

Біографічний фільм/драма від іспанського кінорежисера Карлоса Суара з Гвінет Пелтроу та Антоніо Бандерасом в головних ролях.

Пабло Пікассо – один із найвідоміших художників ХХ століття, а його картина «Герніка» – шедевр, який бачили мільярди людей. У цьому фільмі глядачам покажуть історію створення цієї картини, емоційний стан та творчий процес художника Пікассо під час її написання.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі