Де за кордоном відпочивають лучани влітку

Де за кордоном відпочивають лучани влітку
  1. Новина відноситься до:

Цьогоріч вартість закордонного відпочинку традиційно прив’язана до долара та євро, відтак ціни кусаються. Тому українцям варто не надто розраховувати на суперзнижки та дуже вдалі гарячі путівки.

Ціни у доларах за останній рік змінилися не набагато, вони є адекватними, але при перерахунку на гривні закордонну поїздку можуть собі дозволити не всі.

Втім туроператори оговтуються й запасаються привабливими пропозиціями, а волиняни знову готові відпочивати, не шкодуючи ані живота, ані гаманця.

За словами менеджера з туризму Юлії Голікової, Туреччина уже котрий рік поспіль лідирує у симпатіях лучан. Вартість гарячої путівки туди складає від 500 доларів на двох разом із вартістю квитків, проживанням та харчуванням. Хай як уже звикли до неї туристи, там для них є ще багато нового, цікавого та незвіданого.

Найпопулярніші курорти Туреччини на Анатлійському узбережжі – Кемер, Сіде та Аланья, а от на Егейському морі найбільш відвідуваним молодіжним курортом є Мармарис.

Той факт, що для більшості росіян турецькі береги нині закрито, суттєво вплинув на цінову політику. З одного боку, всі чекають на зниження цін на путівки до Туреччини, а з іншого – мають розуміти, що якщо зменшується потік туристів, то падає заповнюваність готелів і збільшується собівартість туристичного продукту.

У гонитві за відпочивальниками Туреччині у спину дихає Болгарія. Найчастіше лучани туди їздять автобусом, бо це доступніше. Більшість туроператорів пропонують маршрути з виїздом із Луцька. Хоч дорога й далека, але це значно здешевлює тур. Така путівка вартує від 170 доларів на двох, а якщо бронювати авіаквитки, то вартість туру становитиме від 420 доларів на двох.

А от охочих їхати у Єгипет стає значно менше. Туди частіше їздять відпочивати осінньої пори.

«Хоча Єгипет вважають цілорічним курортом, улітку путівки туди бронюють все-таки значно менше, особливо в липні, – розповідає Юля. – Адже там у ці місяці дуже спекотно. Ціна на такий відпочинок вартує від 580 доларів на двох. Сюди входить харчування, проживання та переліт. Більшість готелів Єгипту просто позакривалися через теракти ісламістів. Неабиякий попит має Чорногорія. І це не типовий «ол інклюзів», не готелі, а переважно вілли. Популярні вони через гірську місцевість та море. А ще наших туристів дуже приваблює відпочинок там, де не треба візи».

За словами менеджера з туризму, доволі часто лучани їздять у Європу. Найчастіше – в Угорщину, Австрію, Німеччину, Нідерланди та Францію. Туристи вирушають у подорож автобусом. Адже такі поїздки значно дешевші. Та й автобуси, якими відбувають туристи, комфортні, у них легко переносити дорогу.

А от путівки до США та Англії турфірми бронюють вкрай рідко – висока ціна та складно відкрити візу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі