У Луцьку відкрили майданчик у стилі StreetWorkOut

  1. Новина відноситься до:

Завдяки ініціативі небайдужих лучан та сприянні Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» тепер займатися спортом просто неба зможуть жителі будинків із вулиці Рівненській.

Навесні цього року завдяки підтримки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» перший спортивний майданчик у стилі «Street Work Out» встановили у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі України. Нині це популярне місце для лучан, які хочуть бути в формі.

Тоді ж, весною, Фонд оголосив конкурс на спорудження таких майданчиків у дворах багатоквартирних будинків. Усе, що потрібно було від мешканців – їхня ініціатива та мінімальні зусилля. Усі фінансові затрати на себе взяв Фонд.

Презентація такого майданчика для жителів вулиці Рівненська, 81, 83, 83а, 85, 85а та 87 відбулася 17 серпня. Загалом у місті протягом серпня, вересня та жовтня в рамках проекту планують встановити 26 майданчиків у різних куточках міста. Вартість робіт сягає близько двох мільйонів гривень.

«Ідея встановити такі спортмайданчики належить Ігорю Палиці, який і сам щодня знаходить час для фізичних навантажень. Майданчик орієнтований на молодь, підлітків. Меншим діткам варто тренуватися із батьками. Нам приємно, що ініціатива Ігоря Петровича знайшла свій відгук серед лучан, для яких і працює Фонд», – зазначає голова правління Фонду Олександр Товстенюк. 

Олександр Товстенюк щоденно займається спортом і сподівається, що нові
майданчики будуть завжди повні відвідувачів.

38-річний Олександр Білошевич був одним із ініціаторів побудови майданчика на прибудинковій території по вулиці Рівненській. У нього підростає одинадцятирічний син, який тепер матиме у себе в дворі місце для занять спортом. Втім Олександр переконаний, що вуличні тренування будуть до смаку й дорослим.

«Клопоти, пов’язані із встановленням майданчика насправді були приємні. Спочатку ніби й нікому це все не потрібно, але як почали щось робити, то стільки людей підтягнулося. Перед відкриттям ми самі прибирали територію, закупили морозиво для дітей. За майданчиком нам буде приємно дивитися. Тепер це наше дітище. Звісно, якби не Фонд, то майданчика би не було», – зазначає Олександр.

Відкриття майданчику на вулиці Рівненській зібрало десятки дітлахів,
які змагалися між собою у конкурсах​.

Стрітворкаутери запевняють: вуличними тренуваннями активно цікавиться молодь​.

Під час відкриття майданчика на вулиці Рівненській не менше сотні дітей із захопленням дивилися на виступи та трюки юнаків, що займаються стрітворкааутом. Кожен елемент малеча та їх батьки зустрічали оплесками. Після показовий виступів і дорослі, і діти брали участь в конкурсах зі стрибків на скакалці, підтягуваннях, тренували м’язи пресу, віджималися. А найсильніші та витриваліші отримали подарунки від Фонду.

Один із спортсменів Павло, який демонстрував вправи на майданчику, розповідає, що їх не рідко запитують де можна потренуватися, чи існують у Луцьку школи вуличних тренувань. Тобто, потреба у заняттях існує.

У серпні очікується відкриття майданчиків за такими адресами:

18 серпня 18:15-19:30 відкриття на вулиці Корольова, 10,

19 серпня, 18:15-19:30 відкриття на вулиці Зацепи, 8, 10, 12,

20 серпня, 18:30-19:30 відкриття на вулиці Дружби Народів, 8, 10, 12,

21 серпня, 18:30-19:30 відкриття на вулиці Січовій, 5,

26 серпня 18:30-19:30 відкриття по проспекту Волі, 10, 12, Лугова, 2,

27 серпня 18:30-19:30 відкриття на вулиці Гордіюк, 41, Кравчука 2, 4,

28 серпня 18:30-19:30 відкриття на вулиці Січова, 10.

Детальніше про час та дату відкриття майданчиків у стилі Street Work Out у вересні та жовтні можна буде дізнатися на сайті Фонду novyy.lutsk.ua

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі