Волинські пенсіонери опановують мистецтво Мельпомени

Джерело: Телевізійний центр Ковель
  1. Новина відноситься до:

Волинські пенсіонери - слухачі університету третього покоління - з успіхом опановують мистецтво Мельпомени.

Керівник самодіяльного театру Марія Батраченко завжди у творчому пошуку, - повідомляє "Телевізійний центр Ковель". 

В репертуарі ковельських студентів-театралів вже значаться “Наталка-Полтавка” Котляревського та “Кайдашева сім'я” Нечуя-Левицького. А все починалося з її улюбленого Пушкіна та поеми “Цигани”. Нинішня постановка — ще один рімейк спектаклю, який вони вперше зіграли п'ять років тому.

“Завжди нервуємо, як і всі люди. Переживаємо, що щось не так виходить. Але, коли виходимо на сцену — мої артисти класні і впевнені! І виконують все, що задумували... І получається, як слід...”, - каже режисер-постановник самодіяльного театру Марія Батраченко.

 Режисеру та артистам сповна вдалося відтворити романтичну та колоритну картину життя циганського табору. Екс-голова окружної виборчої комісії Володимир Ваврисюк досить органічний в образі циганського барона. А його дружина Валентина — душа спектаклю у ролі юної циганки Земфіри.

Між театральною сценою і публікою — жодних перепон. Тому емоції артистів передаються глядачам майже зі швидкістю світла. І не залишають байдужими нікого.

“Це справжній прорив емоцій. Була гордість за те, що в нашому Ковелі є такі люди. Кожна людина — особистість. Марія Павлівна — вона “розумниця”. Вона настільки гарно підготувала це дійство, цей спектакль. За Валентину Ваврисюк - я просто в захваті від неї. Коли вона співає, серце тріпоче, сльози навертають. Вони є професіоналами. Я з впевненістю можу сказати: і на професійній сцені не завжди побачиш такого дійства, як ми сьогодні побачили...”, - говорить глядач спектаклю Людмила Стахорська.
 

Театр — одна з форм роботи слухачів мистецького факультету університету третього покоління, який у Ковелі існує вже 11 років. Організатори вишу для пенсіонерів переконані: студентське життя на пенсії не лише можливе, а й необхідне.
 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі