Старий будинок в історичній частині Луцька не дали продати за безцінь

Джерело: Інформаційне агентство Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Жваві дискусії виникли навколо занедбаного будинку в історичній частині Луцька. Деякі депутати наполягали й переконували, що його потрібно продати за безцінь, втім, здоровий глузд переміг.

Про це йшлося під час пленарного засідання 9-ої сесії Луцької міської ради вчора, 25-го травня.

На розгляд депутатів винесли Проект рішення «Про включення нежитлового приміщення загальною площею 71 метрів квадратних на вулиці Караїмській, 7 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу».

Нагадаємо, на це приміщення «поклали око» ще в лютому. Так, підприємець Кальний О.В., який певний час орендує приміщення за 700 гривень, подав у міську раду звернення, щоб орендований ним об’єкт включили у перелік об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.

«Реальна ж ринкова вартість подібного об’єкта в тому районі Луцька – біля 28 000 доларів. Зважаючи на ціни на комерційну нерухомість в районі центру міста, середня ціна за метр квадратний становить 1000 доларів, якщо приміщення з середнім ремонтом і в нормальному стані. Враховуючи стан цього приміщення, великі кошти доведеться вкласти в ремонт, хоча все ж реальна ринкова ціна не може бути меншою за 400 доларів за квадратний метр.

Ці кошти, 28 000 доларів, міг би отримати міський бюджет, якби приміщення виставлялося на аукціон. Натомість – схема інша», – пояснював раніше депутат міськради від УКРОПу Ігор Поліщук.

Втім, деякі депутати таки наполягли на тому, аби приміщення продати, мовляв, воно в занедбаному стані й підприємець наведе там лад.

Зокрема, про це говорив депутат Євгеній Ткачук.

«Там підприємець провів частково ремонтні роботи, поставив вікна. Наскільки я знаю, він хоче там зробити хостел і треба дати йому приміщення доробити, бо воно завалиться», - висловив свою думку обранець громади.

Втім, після довгих дискусій рішення таки не ухвалили, а депутат Тарас Шляхтич подав ідею, аби підготувати всі необхідні документи й виставити об’єкт на аукціон.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі