Екскурсії Луцьком проводитиме середньовічна міщанка. ФОТО

  1. Новина відноситься до:

Древні вулиці Луцька зберігають багато історій. І справжнє завдання екскурсовода, який хоче познайомити із містом – не просто привернути увагу до такої-то споруди, збудованої в такому-то році. Головне – передати дух епохи, або ж навіть перекинути людей у той час, коли відбувались події.

Цікава ідея з’явилася в працівників Центру туристичної інформації та послуг. Проводити екскурсію вони довірили… середньовічній міщанці Оксині, яка примандрувала до Луцька крізь чотири сотні років, - розповідає Таблоїд Волині.

«Текст екскурсії готувала сама, дорогою із Луцька до мого рідного села Брани. Писала у записничкові, але навіть ще вчора ввечері я точно не знала, про що сьогодні оповідатиму. Я дуже люблю Луцьк, досліджую його історію того періоду, про який розповідала, тому для мене це був своєрідний карт-бланш. Треба читати документи, тоді історія буде вимальовуватися», – розповіла історик Оксана Штанько, яка виконувала роль Оксині під час театралізованої екскурсії, яку провели вихідними.

«Якщо хтось із гостей міста захоче погуляти містом і послухати історії Оксині, то він може прийти в Центр надання туристичної інформації та послуг, висловити своє бажання. І Оксиня з’явиться перед його світлими очима і проведе екскурсію Луцьком», – запевнила жінка.















Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі