Один день з життя музеїв на Волині

Один день з життя музеїв на Волині

Міжнародний день музеїв працівники Ківерцівського краєзнавчого провели разом із мисткинями творчої майстерні "Комільфо" та активом установи. Керуючись висловом Жака Перо, розвиток та процвітання закладів культури залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їм можливість підтримати наші цілі і взяти участь у спільній роботі.

   Подорож по району розпочали із відвідування церкви Святої Трійці села Тростянець. Основною святинею храму в усі віки залишається Тростянецька чудотворна ікона "Богородиця Одигітрія". Настоятель храму протоієрей Сергій Ледвовк помолився за присутніх, за мир у нашій державі, провів до створеного церковного музею.

   Далі маршрут проліг до урочища Лопатень. Там уже місцевість була щедро напоєна дитячими голосами. Працівники історико-природничого комплексу проводили екскурсію для луцьких школярів.

   Стара Олика зустрічала величчю Троїцького костелу, де саме зараз проходять реставраційні роботи Фундацією культурної спадщини Польщі. В Петропавлівському костелі мали змогу насолодитися грою та співом органістки, працівника культури Оксани Попко. Настоятель парафії святих апостолів Петра і Павла отець Юрій Погнерибка повідомив про те, що 8 квітня нинішнього року єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римсько-католицької церкви Віталій Скомаровський оголосив про заснування Санктуарія Пресвятої Діви Марії в Олицькій колегіаті. Він став другим в окрузі після Ківерцівського дієцезіального санктуарія Божого Милосердя, оголошеного в 2014 році за постановою єпископа Станіслава Широкорадюка, тоді апостольського адміністратора дієцезії. Після святих місць побували в величному старовинному замку князів Радзивілів.

   Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини. З цим важко не погодитись. А ми щиро вдячні всім, хто провів один день разом з нами в цікавих та повчальних, духовно багатих місцях рідного краю.

   Віримо в те, що музеї та суспільство будуть працювати разом в дусі творчості та інновацій.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Галина Слатініна

Коментарі