Новини минулого: 20 травня

  1. Новина відноситься до:

Тижневик Ziemia Wołyńska, 1929.

Номінація рабина. Міністерство релігійних визнань і громадської освіти затвердило Зельмана Сорочкіна на посаду рабина релігійної єврейської громади у Луцьку.

Самогубство учня. Дня 14 п. м. поховали у Луцьку витягнуте зі Стиру тіло молодого учня 8 класу місцевої державної гімназії, який 7 днів до того позбавив себе життя пострілом у голову з револьверу. Причиною нещасного кроку повинні бути відставання у шкільній науці і страх екзаменів.

Автомобільний рейд нового луцького клубу «Автомобіль-клубу волинського». 12 травня о 7 годині 24-ма автомобілями вирушила з Луцька до Кременця колона з 100 осіб. Керівником поїздки виступи п. Олександр Запольський. Чудова весняна погода сприяла спортсменам. Самоходи їхали на відстані 200-300 метрів один від одного зі швидкістю 50 кілометрів за годину. Через дві години прибули до Кременця. Після сніданку в Ліцеї мандрівники відвідали колишній єзуїтський костел і Ліцей. О 12 годині колона виїхала до Луцька. Державна поліція і дорожна охорона люб’язно показували дорогу і слідкували за порядком. Рейд справив на учасників приємне враження.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі