Скандальний кіоск на Соборності знесуть

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Кіоск, в якому крім преси продають чебуреки та каву і який розташований на території, де планують побудувати підземний перехід, таки демонтують. Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Відповідне рішення про демонтаж тимчасової споруди, яка розташована за адресою проспект Соборності, 42, члени міськвиконкому прийняли сьогодні, 18 травня.

Нагадаємо, питання про знесення цієї споруди виносили на засідання виконкому ще у березні. Проте тоді не набралося необхідної кількості голосів.

Адже власниця кіску – Людмила Мельничук розповідала, що є матір’ю 4 дітей і просила не зносити.

Раніше у кіоску, який стоїть на цій ділянці з 2007 року, продавали лише пресу, але згодом асортимент розширився, бо торгувати лише друкованими виданнями власниці виявилося невигідно. Сам же кіоск, до слова, віддали в оренду.

Підтримати жінку зголосилася редактор журналу «Луцьк на долонях» Лариса Кратюк. Вона переконувала, що згаданий кіоск – «кращий на районі» і практично єдиний, де можна придбати друковану пресу. Там же продаються туристичні путівники, календарі. А те, що там є хліб і супутні товари, то, з її слів, нічого страшного.

Власне, з фото видно, що в кіоску, окрім преси та хліба, рекламується продаж чебуреків, пиріжків, кави та чаю.

А ще, свого часу додавала директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська, там активно на тротуарі продавали розсаду без жодних дозволів.

На цю ділянку орендує ТзОВ «Ілос» і вже не перший рік там обіцяють збудувати підземний пішохідний перехід, де інвестором виступає «Порт Сіті Груп». У січні 2015 року громадськості представили навіть два варіанти зовнішнього вигляду проекту підземного переходу, які розмістити на сайті інвестора. Зі слів Людмили Мельничук, вона домовилася з ТзОВ «Ілос» про розташування свого кіоску. Та її аргументи цього разу на членів виконкому не подіяли і більшість проголосувала за демонтаж кіоску.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі