Відпочинок на Шацьких озерах: 5 переваг

Джерело: Hotels24.ua
  1. Новина відноситься до:

Перлиною Волині називають Шацькі озера. Від перебування в таких дивовижних місцях можуть залишитися тільки найпозитивніші спогади. Оточені соснами і свіжим повітрям, кришталево чисті блакитні води зачаровують з першого погляду. Ми розповімо про п'ять основних переваг, які вам подарує відпочинок на Шацьких озерах, - йдеться на Hotels24.ua.

Відпочинок на Шацьких озерах: 5 переваг

 Шацькі озера - унікальний куточок України. Це - одна із найбільших озерних груп в Європі. До їхнього складу входять 24 прекрасних озера, найбільшим з яких є Світязь (це також найбільше озеро нашої країни).

Переваги відпочинку на Шацьких озерах

1. Чистота

Відпочинок на Шацьких озерах

За кришталеву чистоту і екологічність Шацькі озера отримали ім'я "Блакитні очі Волині". Купатися в них одне задоволення. Відпочинок на Шацьких озерах у порівнянні з відпочинком на морі має чимало переваг: виняткова чистота і прозорість води, наявність ароматних хвойних лісів навколо, розташування на території, де немає забруднюючих виробництв і пилу. Тут відпочивати можна всією сім'єю. Фахівці рекомендують обов'язково брати в такі місця дітей, щоб наповнити організм вашого чада здоров'ям і бадьорістю.

2. Оздоровлення

Відпочинок на Шацьких озерах

Відпочинок на Шацьких озерах

Відпочинок на Шацьких озерах - це також ефективне оздоровлення тіла і душі. Щорічно сюди приїжджають тисячі туристів, які бажають гармонізувати свій душевний стан і зміцнити здоров'я. "Блакитні озера" славляться своїми потужними цілющими і оздоровчими властивостями. Вода в них має невелику мінералізацію - гідрокарбонатно-натрієва. Кажуть навіть, що вона підходити для пиття. В озерах Світязь, Пісочне та Світязьске виявлені гліцерин і срібло, що сприяє швидкому загоєнню ран і доданню шкірі ніжності, пружності та еластичності.

3. Активний відпочинок

Відпочинок на Шацьких озерах

Відпочинок на Шацьких озерах

Активний відпочинок на Шацьких озерах - це, перш за все, рибалка. У водоймах можна зустріти таку рибу, як щука, лящ, вугор, окунь, судак і великий сом. Після захоплюючого лову посмажити рибку ви зможете самі на обладнаній кухні в одному з готелів Шацька. Для тих, хто не захоплюється риболовлею, рибка є у вільному продажу за доступними цінами. Активно провести час тут можна також, катаючись на човні, конях та катамаранах.

4. Дари природи

Відпочинок на Шацьких озерах

Гриби на Шацких озерах

Шацькі озера оточені чудовими лісами. Прогулянки по їх мальовничим стежках можуть порадувати вас найнесподіванішими сюрпризами. Тут ростуть такі смачні ягоди, як журавлина, чорниця і ожина. Крім того, в дощову погоду в лісах багато грибів. При цьому всі дари природи тут чисті і корисні. За їх екологічність можна не переживати. Під час прогулянок надасться шикарна можливість познайомитися з представниками місцевої фауни - борсуками, зайцями, білками, лисицями і навіть лосями. Тому краще гуляти тут в супроводі фахівців.

5. Доступне проживання

Для тих, хто хоче гарно відпочити, пропонують різні варіанти житла на будь-який смак і гаманець. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі