Волинське Жовтневе перейменували

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Один населений пункт на Волині у рамках декомунізації отримав нову назву. Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Верховна Рада перейменувала ще 223 населених пункти і районів в Україні в рамках декомунізації. Відповідну постанову підтримали 265 народних депутатів.

Цією постановою Рада затверджує перейменування 223 населених пунктів і районів, зокрема у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Зокрема, у Волинській області селище міського типу Жовтневе Нововолинської міської ради перейменували на селище міського типу Благодатне.

Нагадаємо, 14-го березня під час чергової сесії селищної ради у Жовтневому депутати надали старт перейменуванню населеного пункту на Благодатне.

За нову назву райцентру проголосували більшість депутатів, утримались 2 обранці громади. Інші варіанти, запропоновані раніше, зокрема назви селища Шахтарськ та Гірниче, не отримали підтримки у громади. Нова назва повинна давати уявлення пересічному жителю про місцерозташування населеного пункту та асоціюватися з образами, пов’язаними з територією, на якій він знаходиться.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі