Лучан кличуть на фестиваль вишитих оберегів

Джерело: Фейсбук
  1. Новина відноситься до:

Лучан кличуть для участі в фестивалі “Вишиті обереги єднання”.

Захід відбудеться 15 травня, – ппро це інформує в мережі один з організаторів Віталій Іваницький.

Програма фестивалю:

9.00 – 19.00. «Вишиті візерунки». Виставка – ярмарок вишитих рушників і благодійний збір коштів вишивальницям, які знаходяться у скруті (Театральний майдан,вул. Лесі Українки).

10.00. Виставка вишитих рушників учнів шкіл міста Луцька (Облмуздрамтеатр ім. Т.Г.Шевченка).

10.00.-18.00. Загальноміський конкурс на краще оформлення вишитими рушниками вікон установ, організацій, будинків, балконів, вітрин магазинів та ін..

11.00.«Малюю свій рушничок мамі». Конкурс дитячих малюнків на асфальті на кращий візерунок рушника (Театральний майдан).

12.00 . «Душа українського народу –вишитий рушники!». Конкурс на краще знання віршів, прислів’їв і пісень про рушник (Театральний майдан).

13.00.-15.00. «Два кольори мої, два кольори…». Мистецька акція пам’яті жертв політичних репресій (Театральний майдан).

14.00.-18.00. Проведення майстер класів по вишиванню рушників знаними майстринями з Волині та зі всієї України (Театральний майдан, вул. Лесі Українки).

14.00.-19.00. «Коровай святковий на весільному рушникові». Конкурс на кращі весільні короваї на вишитих рушниках (Театральний майдан).

15.00.Офіційне привітання учасникам фестивалю від релігійних конфесій, обласної і міської влади, громадських організацій, відомих осіб та запрошених гостей (Театральний майдан).

15.30. «Вишиті обереги єднання». Проведення загальноміської акції на спільний вишитий рушник єднання і викладання вишитими рушниками слова «НІ – ВІЙНІ!» (Театральний майдан).

16.00.«З добром у серці». Постійно діючий благодійний аукціон – продаж вишитих рушників (виручені кошти будуть передані вишивальницям, які знаходяться у скруті) (Театральний майдан).

16.30.- 18.30. «І на тім рушничкові…». Вшанування кращих волинських вишивальниць і концертний виступ творчих колективів Волинського краю (Театральний майдан).

18.30. Підведення підсумків конкурсів, нагородження переможців фестивалю (Театральний майдан).

19.00. «Я піснями долю вишию свою…». Концерт за участю народних артистів України Павла Дворського і Василя Чепелюка, заслужених артистів України Алли Опейди і Василя Волощука та заслуженого працівника культури України Вячеслава Судими (Театральний майдан).

20.30. «Мелодія душі». Виступ духового оркестру Палацу культури міста Луцька (Театральний майдан).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі