«Тільки разом»: до Луцька з'їхалася міжнародна делегація спортсменів

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Делегації Замостя, Любліна, Бресту, Сум і Донеччини, до яких увійшли юнаки і дівчата 1999 року народження і молодші, вже розпочали перші старти на стадіоні «Авангард». Міжнародна легкоатлетична матчева зустріч «Тільки разом» розпочалася у Луцьку. Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.  

Змагання відбуваються під патронатом Фонду Ігор Палиця Тільки разом», за сприяння якого у Луцьку нещодавно відбулася міжнародна матчева зустріч.

Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк зауважив, що не встигли відгриміти фанфари останніх легкоатлетичних змагань, як «Авангард» знову гостинно приймає учасників наступних. Він подякував командам, які приїхали до Луцька на змагання, особливо відзначивши делегації з Сум та Маріуполя, які подолали сотні кілометрів, аби завітати на свято спорту.

Виконавчий директор Фонду «Тільки разом» Орест Маховський передав вітання учасникам змагань від голови Волинської облради Ігоря Палиці та зауважив, що одним з основних напрямків, які реалізує Фонд, є здоров’я українців та здоровий спосіб життя. Відтак, кубок «Тільки разом» - чергове підтвердження цьому.

«Бажаю усім учасникам перемог та високих здобутків. Незалежно від результатів, ми переслідуємо олімпійський принцип. Але нехай переможе сильніший», - зауважив Орест Маховський.

Привітав спортсменів і новопризначений начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації Ігор Дмитришин.

«Дуже приємно, що Луцьк стає центром міжнародних змагань. Тішить, що ви знайшли нагоду приїхати до Луцька. Ми багато років мріяли, аби на нашій прекрасній спортивній арені відбувалися змагання такого рівня», - зазначив посадовець та додав, що вже в червні на «Авангарді» відбудеться ліцензійний чемпіонат по відбору учасників на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

Учасників привітав також талісман змагань – кумедний ведмідь. Клишоногий провів учасників, які в ці хвилини розпочинають змагання.

До слова, програма зустрічі доволі насичена. Регламент легкоатлетичної зустрічі передбачає проведення тільки фінальних забігів, на кожній доріжці Авангарду виступатиме спортсмен. У програмі змагань – 18 найвидовищніших видів легкої атлетики: біг на короткі дистанції, стипльчез, стрибки і метання списа. Увінчають матчеву зустріч – естафети. З розкладом змагань можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, 24 квітня на луцькому стадіоні «Авангард» відбувалися видовищні змагання з легкої атлетики - Міжнародна легкоатлетична матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина. Легкоатлети змагалися на оснащеному за останнім словом техніки стадіоні «Авангард», який цьогоріч отримав ІІ категорію міжнародної сертифікації. До слова, це дозволяє проводити на головній спортивній арені Волині чемпіонати всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Це стало можливим завдяки втіленню програми «Луцьку – спорт високих досягнень», ініційованій Фондом.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі