Новини минулого: 4 травня

  1. Новина відноситься до:

Тижневик Ziemia Wołyńska, 8 травня 1932

Луцьк. 3 травня. В день національного свята о 10 годині ранку відбулися молебні у святинях усіх конфесій. У кафедральному костелі урочисту месу відправив канонік Єловицький. На Кафедральному майдані месу відправив отець Свєнцицький. Після відправ на Кафедральному майдані виголосив промову до війська полковник Жураковський, потім пан воєвода Юзевський вручав нагороди Хрест заслуги. О 12 годині перед представниками влади відбувся на майдані Г. Нарутовича традиційний парад. Пополудні в залі міського театру зібралося багато людей, аби взяти участь в урочистій академії, на якій промову з нагоди свята виголосив Ростоцький. У день свята місто було багато декороване.

Завершення електричного страйку. Наприкінці минулого місяця у Володимирі завершився електричний страйк. Обивательський комітет добився від керівництва електростанції  знижки на електрику на 25%. Ціна за кіловат тепер становить 1 злотий 18 грошів. Також полегшення добилися і місцеві магазини.

Примусове зменшення весняних посівів. З різних сторін Волині доходять відомості про значне обмеження весняних посівів. Головна причина – брак насіння і робочого реманенту. Чули про випадки, коли фермери для залучення посівного зерна, укладають договори з євреями на умовах віддачі половини урожаю. Попри це значна частина відведених під засів земель ще не зайнята. Ці відомості надходять з ковельського і любомльського повітів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі