Писанки із страусиних яєць коштують 1500 гривень, - фермер з Волині

Джерело: БУГ
  1. Новина відноситься до:

Фермер розводить страусів і мріє про екскурсійну базу у Володимирі-Волинському

Зовсім не традиційним фермерством для волинського регіону займається 27-річний Віктор Мельничук, житель Володимира-Волинського. В межах міста орендує земельну ділянку і вирощук страусів та мріє, що зможе створити екскурсійну базу для людей, де кожен міг би прийти і подивитися на різних екзотичних птахів.

IMG_9227

Віктор Мельничук розповів, що власне ідеєю ферми загорівся, ще коли йому було 16 років. Пізніше, у 2006-му році родина підтримала та допомогла реалізувати задум. Спочатку привезли двоє птахів, потім купили ще 4 в Тернополі. Як розповів пан Віктор, іноді кількість страусів доходила до 20 одиниць.

Щодо утримання і догляду фермер розповів: потрібно лише, щоб не було скла на землі і взимку не було слизько. Пташки зосім не вибагливі, не бояться поганих погодних умов.

Мельничук вирощує страусів для продажу. Так, один страус коштує 1 тисячу доларів. Не менш дороговартісними є і яйця страуса: від 150-ти гривень за одне. Особливо цінують писанки – від 1,5 тисячі.

“Я хочу зробити у Володимирі-Волинському екскурсійну базу, щоб батьки з дітьми могли прийти і подивитися на страусів. Також планую розводити інших птахів: фазанів, павлінів. А ще хотілося б рибок. Але оформлення документації і дозволів (бо ферма знаходиться у місті) дуже складно і довготривала процедура” – розповів пан Віктор.

IMG_9202

IMG_9204

IMG_9213

IMG_9215

IMG_9217

IMG_9219

IMG_9225

IMG_9253

IMG_9259

IMG_9286

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі