Руйнуються стіни Волинського архіву

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Будівля Волинського держархіву руйнується. Тріщини на несучих стінах збільшуються ледь не щодня. Найголовніша причина – інтенсивний рух транспорту на вулиці Ветеранів.

Про це стало відомо під час 7 сесії міської ради 27 квітня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, у своєму депутатському запиті голова фракції УКРОП, депутат Ігор Поліщук розповів, що до нього звернулися представники колективу обласного держархіву.

НДІ «Проектреконструкція» після експертизи будівлі на вулиці Ветеранів встановили, що стан несучих стін держархіву є неприданим для експлуатації. Стан решти будівельних конструкцій - задовільний. Тенденція руйнування продовжується й надалі, з такими темпами несучі стіни архіву швидко опиняться в аварійному стані.

Головна причина такого руйнування - інтенсивний рух автотранспорту, який спричиняє вібрацію стін.

Директор свого часу звертався до Луцької міської ради, аби на вулиці встановили дорожні знаки для обмеження руху вантажівок.

Але по тому, як ці знаки встановили, спеціально створена комісія з числа працівників архіву 22 березня нарахували з 8 по 9 годину ранку 767 транспортних засобів, з них - 8 автобусів, 32 буси і 9 вантажівок.

Тому у своєму запиті Ігор Поліщук звернувся до начальника патрульної поліції Луцька Олександра Вовченка та луцького міського голови Микола Романюк, аби вони в межах своєї компетенції посилили контроль за дотриманням дорожніх знаків біля архіву та посприяли припиненню руху вантаж транспорту.

Депутати підтримали запит колеги.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі