Археологи розповіли, що входило до «Тайної Вечері»

Джерело: Преса України

Бобове рагу, баранина, маслини, гіркі трави, рибний соус, прісний хліб, горіхова паста, фініки і ароматизовані вина – це фактично весь список продуктів, які складали меню «Тайної Вечері». 

Відповідну інформацію надали італійські археологи, які вивчали палестинську кухню, яка панувала за часів Ісуса,- новину повідомляє «Преса України».

Дослідження проводили два італійські археологи - Дженеросо Урчіолі і Мартою Берон. Їх досліди базувались на вивченні біблійних віршів, єврейських писаннях, а також давньоримським роботах та археологічних даних.

Після дослідження встановили, що їжа Ісусом, а також його апостолами споживалась не за столом, а напівлежачи на подушках та килимах просто на підлозі. Тарілки, чашки та глечики, вважають науковці, були виготовлені з каменю. Не виключають варіанту, що тоді також користувались тонким керамічним посудом червоно кольору.

За столом гості розташовувались відповідно до певних правил: важливими рахувались ті гості, які сиділи праворуч та ліворуч від головного гостя.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі