Громада Рожища просить захистити свого мера від звинувачень у хабарництві

  1. Новина відноситься до:

Територіальна громада Рожища розцінює обшук у кабінеті Рожищенського міського голови В’ячеслава Поліщука і інкримінування йому отримання хабара як спробу залякування та тиск у зв’язку із його позицією щодо видобутку піску.

Близько 20 представників територіальної громади, депутатів міської ради прийшли 14 серпня на засідання сесії Волинської обласної ради.

Зокрема, депутат місцевої ради Вадим Зінгель нагадав, що підприємець хотів поставити книжкові палатки у місті. Він пішов у бухгалтерію, написав заяву про бажання заплатити благодійний внесок. За словами депутата ця заява не була завізована міським головою. Але підприємець заплатив благодійний внесок на рахунок міської ради. Гроші у розмірі 5 тисяч гривень перерахував через термінал самообслуговування. Одразу після цього в кабінеті міського голови правоохоронці влаштували обшук, допитали, самого Поліщука опісля привезли до Луцька в обласне управління міліції.

«Будемо називати речі своїми іменами. Це була спеціально спровокована акція, для того аби деякі «клани» мали певні свої інтереси лобіювати. У нас зараз є гаряче питання по перевезенню піску. В тому числі через місто Рожище. Тут принципову позицію заявив наш міський голова. Йдуть гарячі питання по перегляду бюджету, індексації зарплати», - зазначив Зінгель.

Депутат Рожищенської міської ради розцінює такі дії, як інсинуацію. Він вважає, що ці події пов’язані із перерозподілом ринку видобутку піску, що відбувається в районі і принциповій позиції міського голови.

Саме тому представники територіальної громади Рожища зачитали звернення до правоохоронних органів області з проханням взяти під особистий контроль справу.

«Ми розцінюємо обшук у кабінеті як спробу залякування, вчинення політичного і морального тиску у зв’язку із його активною і безкомпромісною позицією. Вважаємо, що такі дії мають замовний характер і є черговим прикладом використання правоохоронних органів для досягнення певних цілей зацікавлених осіб», - йдеться у зверненні депкорпусу.

Тому громада вимагає негайні пояснення щодо інциденту і просить створити спеціальну комісію для розслідування подій.

Депутат Віктор Прокопчук заявляє, що у місті ходять чутки про «допомогу певним користувачам кар’єрів працівниками СБУ».

«Кришують. Це неперевірена інформація, але вона ходить по Рожищах не один день», - зазначив Віктор Прокопчук.

А депутат Сергій Слабенко запропонував направити звернення Рожищенської міської ради до його правоохоронних органів, СБУ, прокуратури, а також керівництву області проінформувати профільні міністерства про ситуацію, що склалася в районі.

Зрештою, Волинська обласна рада звернення підтримала. 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі