Боєць АТО з Волині пензлем пише власний родовід

Джерело: Громадське.Волинь
  1. Новина відноситься до:

Учасник АТО, лучанин Андрій Соломін, презентував проект «Дерево життя – дерево роду». Серію портретів членів родини Андрія Соломіна можна побачити на виставці «Я захищав свій світ» у місті Радомишль Житомирської області. Виставку відкрили у суботу, 16 квітня, у Замку-музеї Радомисль, - повідомляє Громадське.Волинь.

Проект започаткували у рамках арт-терапії для бійців АТО, яку проводить громадська організація «П’ятерня».

Зі слів автора картин, ідея намалювати родовід виникла спонтанно. Портрети Андрій малював із фотографій, що збереглися, а також відповідно до біографій своїх родичів: «Олексій Кирилюк (прадід Андрія – авт.) загинув під Одесою в 41-му. Я намагався відтворити саме бій в 41-му. Останній його погляд, останній подих».

Художник зазначає, що особливого стилю не дотримується, малює так, як відчуває. Дослідження родоводу допомогло Андрію дізнатися, хто були його родичі, і ким є він. «Я дізнався, хто ці люди. Дуже багато з них воювали, дуже багато не повернулися з війни. Я навіть знаю мрії декого з них. Знаю, що вони були цілеспрямованими і намагалися втілити свої мрії в життя. Я також думаю, що все моє заплановане все ж таки збудеться, і працюю над цим», – каже Андрій Соломін.

Наразі проект налічує 17 портретів. Автор планує продовжити роботу, бо через поспіх ще не встиг намалювати всіх.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі