У Луцьку пластуни святкують 104-у річницю Пласту

Джерело: Громадське. Волинь
  1. Новина відноситься до:

З нагоди 104-ої річниці від дня складання першої пластової присяги луцькі пластуни організували фестиваль.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Захід відбувся сьогодні, 16 квітня, в парку імені Лесі Українки.

Десятки пластунів зібрались, аби вшанувати 104-у річницю складання першої пластової присяги. Вони організували справжній фестиваль з насиченою програмою, творчими батлами, гуртками та виживанням у природі.

«Для пластунів ця дата є визначною. Адже 12 квітня 1912 року було складено першу пластову присягу. Це було на чолі з доктором Олександром Тисовським. Після цієї присяги з’явилися перші офіційні пластуни, від яких і рахується відлік організації. Сьогодні фестиваль відбувається з ініціативи юнацтва, тобто дітей віком від 11 до 18 років. В нас сьогодні буде багато різних активітетів», – розповів голова ГО «Волинська округа пласту – НСОУ» Олег Лапковський.

«Ми відкриті для всіх. Ми скоро будемо ходити по ВУЗах, залучати студентів до наших лав. Тому що в нас є зараз досить гарне гасло: «Пласт – це не лише для дітей». Зарошуємо до своїх лав, тому що в нас організовують дуже якісні навчання для старших, є багато можливостей подорожувати Україною, навчатися, ставати кращими та знаходити себе», – додав він.

Нагадаємо, «Пласт» – це національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, вихованню свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, провідників українського суспільства.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі