Сотні лучан вийшли на прибирання парку імені 900-річчя Луцька

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Знесення аварійних дерев, прибирання та встановлення десятків нових лавочок та смітників: до екологічної акції долучилися працівники великих підприємств міста, чиновники міськради та небайдужі лучани.

Загальноміська толока з прибирання парку імені 900-річчя Луцька відбулася 16 квітня.

О 9.00 стартувала екологічна акція, під час якої у парку прибирали листя та гілля, зносили аварійні дерева та розпочали встановлення лавочок і смітників.

Як розповів генеральний директор групи компаній «Модерн-Експо» Петро Пилипюк, традиційно працівники підприємства беруть участь у толоці напередодні Великодня. Цього року колектив вирішив взяти під опіку парк імені 900-річчя Луцька, на утримання якого у належному стані, очевидно, не вистачає ресурсів у міської влади. До цієї ініціативи долучилися також компанія «Волиньзернопродукт», Центр хірургії ока професора Загурського, ГО «Зелений Луцьк», ГО «Квітка Полісся», ТМ «Дмитрук», «Країна журавлина».



Він зауважив, що варто бути патріотами міста та України. Якщо сьогодні вдасться зробити запланований обсяг роботи (наведення ладу на приблизно 18 гектарах території), можливо, це стане доброю традицією для працівників підприємств та усіх небайдужих лучан і Луцьк стане справжнім європейським містом. Представники «Модерн-Експо» виконували роботи на території парку вже впродовж двох тижнів: зносили аварійні дерева, непотрібну поросль тощо. Сьогодні парк чистили від листя та встановлювали нові сучасні лавочки та смітники.

До прибирання парку долучилися також працівники міськради. Луцький міський голова Микола Романюкповідомив, що у місті налічується 44 території зелених насаджень, тож що більше вони будуть придбані, то більше місць для відпочинку людей існуватиме у Луцьку.

Учасниця толоки, представниця Молодіжної ради Луцька Юлія Куцай зауважила, що такі акції доцільно організовувати щомісяця навесні та восени та двічі на місяць влітку, коли у парку відпочивають найбільше лучан і не кожен з них «має сили» дійти до смітника.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі