У Луцьку представили скульптури для незрячих

Джерело: Громадське Волинь
  1. Новина відноситься до:

Виставку скульптурних портретів для незрячих людей під назвою «Торкаючись, бачу: великі українці» презентували у Луцьку. На ній представлені 12 скульптур відомих українських діячів. Біографія про кожну особистість озвучена через аудіомедійний засіб голосами відомих українських музичних виконавців. Про це інформує Громадське Волинь. 

Презентація скульптурних проектів відбулася у середу, 13 квітня, у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Зі слів ініціаторів виставки, це - унікальний проект, який зруйнує стереотипи про те, що візуальне мистецтво доступне лише для зрячих. 

Ініціатор заходу, представника клубу «Ротаракт» Віталій Лесько заявив, що  на виставці представлені роботи львівських скульпторів за ініціативи клубу «Ротаракт».

«Ми створили 12 скульптур відомих українських особистостей. Тут є і Шептицький, і Шевченко, і Нігоян. Ці постаті постійно на слуху. І люди, які не мають можливості їх побачити та зрозуміти, як вони виглядають,  тепер цю можливість мають. До кожної скульптури записаний звуковий супровід. Тобто людина, яка незряча,  має можливість  послухати про відому українську постать та за допомогою  Шрифта Брайля прочитати інформацію про цю людину і відчути руками, як ця людина виглядала», – зазначив Лесько.

У Луцьку виставка триватиме з 13 до 23 квітня у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі