Скільки коштує великодній кошик у Луцьку?

  1. Новина відноситься до:

Православні християни у 2016 році Великдень зустрінуть 1 травня. Втім, економним господиням уже варто купувати ті продукти, які можуть зберігатися довше та будуть окрасою святкового столу.

«Хроніки» вирішили відвідати Центральний ринок Луцька та дізнатися про ціни на продукти, які найчастіше купують до столу. І хоча на «старому» базарі у вихідні дні вартість продуктів традиційно вища, утім продавці раду торгуються, а вибір більший. Зізнаються, ціни на м’ясо вже пішли угору, а ближче до Пасхи будуть ще рости.

Отож, десяток домашніх яєць продають за 16-18 грн. До слова, магазині не набагато дешевші. Борошно коштує 7-9 грн за кілограм, хоча є й дорожче. Ті, хто за основу хочуть брати кисломолочний сир, нехай готуються викласти з кишені 34-40 грн за кілограм нежирного сиру. А більш жирний обійдеться ще дорожче. Найдешевші родзинки можна знайти за 7 грн за 100 г, а ось курага обійдеться в 17 грн за 100 г. Домашнє масло знайшли за 80 грн за кг, 250 грн готового хріну цінять в 9 грн.

Що ж до м’яса, то тут ціна коливається в залежності від якості продукту. Для прикладу, бочок менш м’ясистий буде коштувати 40 грн за кг, а там, де прожилки сала геть тоненькі – до 60 грн за кілограм.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі