У Луцьку для злісних боржників за «комуналку» просять радикальніших методів

Джерело: Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Більше півтисячі звернень лучан стосувалися проблеми гарячого водопостачання та інших питань щодо діяльності ДКП «Луцьктепло». Зокрема, мешканці міста просять застосовувати радикальні заходи проти тих, хто роками не сплачує за комунальні послуги, - інформують Волинські Новини.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 12 квітня.

Як повідомила директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як, у період з 21 березня по 9 квітня з 1462 дзвінків, що надійшли у групу оперативного реагування «15-80», 509 (35%) стосувалися роботи ДКП «Луцьктепло». Така велика кількість звернень пов’язана з відключенням з 1 квітня теплопостачання в зв’язку з потеплінням, а з 5 квітня – гарячої води у зв’язку з обмеженням НАК «Нафтогаз України» газопостачання для підприємства. Мешканці міста, зі слів посадовця, стурбовані цією ситуацією і просять вживати більш радикальні дії до лучан, які роками не сплачують за комунальні послуги. Також на контролі лишається виконання благоустрою після проведення ремонтних робіт на тепломережі на вулиці Гулака-Артемовського, 1 та по проспекту Грушевського, 5.

Коментуючи ситуацію, міський голова Микола Романюк  розповів, що у Києві наразі досягнена домовленість щодо призначення на четвер загальноукраїнської наради у віце-прем’єр-міністра. З його слів, у 70% українських міст, де немає теплоелектростанцій, існує аналогічна проблема з неможливістю подачі гарячої води. Він зазначив, що 60-65% лучан отримують субсидії, а, наприклад, ПАТ «Волиньгаз» бере оплату за газопостачання «живими грішми», а не субсидіями. Це також викликає проблему з виплатою зарплати на ДКП «Луцьктепло». 

Нагадаємо, перший заступник міського голови Тарас Яковлев анонсував виставлення на продаж через аукціон квартир тих лучан, які боргують понад 10 тисяч гривень.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі