У центрі Луцька приберуть кіоски

Джерело: Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Після реконструкції вулиця Лесі Українки повинна стати вільною від кіосків. Схеми розміщення малих архітектурних форм на вулицях міста обговорюватимуть ще протягом тижня.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 12 квітня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що до кінця тижня завершується обговорення схем розміщення кіосків та інших малих архітектурних форм. Відповідні схеми вже оприлюднили на веб-сайті міськради, тож чекають на пропозиції лучан. Йдеться про центральні та найбільші вулиці міста: проспекти Волі, Соборності, Відродження, Грушевського, Молоді, Перемоги, вулиці Лесі Українки, Львівську, Рівненську, Гордіюк та Винниченка.

Після закінчення обговорення, приблизно через два тижні, зберуть робочу групу та винесуть схеми на розгляд виконкому. Після їхнього затвердження вже не буде можливості вносити у них зміни. Нині у місті налічується до 400 кіосків, міська влада просить підприємців з розумінням поставитися до питання, тому що «вулиці Луцька – не гумові». Наразі намагаються навести лад з наявними кіосками – аби вони дотримувалися режиму продажу алкоголю, мали належний зовнішній вигляд, дотримувалися режиму роботи. Заступник міського голови зауважив, що відтепер не надаватимуть масових дозволів на розміщення кіосків, як це було за попередніх каденцій міськради. Особливо це стосується центральних вулиць, де практично не з’явиться нових тимчасових споруд.

На схемах різними кольорами відображені кіоски, які потрібно знести, тому що вони встановлені незаконно, інші кіоски стоять законно, але їх не повинно бути після завершення дії паспорту прив’язки (до прикладу, вулиця Лесі Українки після реконструкції буде вільна від кіосків) та ті кіоски, які залишаться. Сергій Григоренко запевнив, що не йдеться про лобіювання нових торгових мереж чи встановлення нових кіосків, тому що 400 кіосків – «аж забагато».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі