У Луцьку вшанували Героїв, які стали жертвами нацизму

Джерело: Волинська правда

Волиняни вшанували земляків, які стали жертвами нацизму.

Заходи у зв'язку з 71-ю річницею визволення в’язнів фашистських концтаборів відбулися сьогодні, 11 квітня, на Меморіальному комплексі «Вічної Слави» у Луцьку, - повідомляє «Волинська правда».

18 мільйонів людей зі всього світу стали жертвами нацизму. З них 5 мільйонів жителі колишнього СРСР.

Небайдужі волиняни зібралися на Меморіальному комплексі, аби вшанувати земляків-героїв. Прийшли на дійство і ті, кому довелося побувати у жорстоких катівнях концтаборів.

До присутніх звернувся заступник голови Волинського відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизмуОлександр Ніколаєв, який заявив, що для в’язнів фашистських таборів відмінено ряд державних пільгових програм.

«Наша влада робить вигляд, що нас не існує, - зауважив він, - Тому хотілося, щоб чиновники поїхала на екскурсію до концтабору, аби відчути ті жахіття, які нам довелося пережити», - заявив Олександр Ніколаєв.

Представники духовенства відслужили панахиду за загиблими. Влада та громадськість поклали квіти до стели скорботи. Дійство завершилося колективним фото. Опісля присутні вирушили до Волинського краєзнавчого музею, аби оглянути виставку тематичних малюнків та картин.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі