Сьогодні у Луцьку – зустріч з польським письменником

Джерело: Книгарня «Є» Луцьк

Книгарня «Є» спільно з видавництвом «Твердиня» запрошує лучан на зустріч із польським автором Мареком Вавжинським. Про це повідомляють організатори заходу у мережі Фейсбук.

Завтра, 10 квітня, письменник презентуватиме у Луцьку польсько-українську книгу Ulisses/Улліс. Захід відбудеться за участі перекладача – Віктора Яручика, та видавця – Миколи Мартинюка.

Зустріч розпочнеться о 18:00 годині за адресою: вулиця Лесі Українки, 30 (Книгарня «Є»).

«Якщо ви не осилили легендарний твір Джеймса Джойса, то з цим буде легше, всього 100 сторінок модерного тексту з неперевершеним почуттям гумору Вавжинського справлять гарне враження», - запевняють оргазатори заходу.

«Один день з життя не-дублінця. І не-Блума. І не-Дубліна, і не-Джойса. Та, власне, й не один день… Спочатку був Краків і його мистецько-богемна атмосфера. А вже тоді - все інше, в т. ч. і автор класичного шедевру», - йдеться в анотації до книги.

Довідково:

Марек Вавжинський народився 1965 року в селі Новосельцях теперішнього Сяноцького повіту Підкарпатського воєводства. Вивчав курс україністики в Яґеллонському університеті. Мешкає у Кракові. Автор кількох поетичних збірок та численних публікацій у польській літературній періодиці. Лауре­ат літературного конкурсу часопису «Час культури» (1996), Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя («Тріумф») (2016).

2015 року в українському перекладі Віктора Мельника побачила світ поетична збірка Марека Вавжинського «На марґінесах» (Луцьк: ПВД «Твердиня»), окремі вірші друкували в газетах «Література плюс», «Літературна Україна», в журналі «Вінницький край».

У традиційному книжковому форматі прозовий проект «ULISSES» виходить уперше.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі