Журналісти із Білорусі та Литви зіграли у Луцьку «Кубок пам’яті Бориса Клімчука»

Журналісти із Білорусі та Литви зіграли у Луцьку «Кубок пам’яті Бориса Клімчука»
  1. Новина відноситься до:

Спортивні команди журналістів із Білорусі та Литви, приїхали до Луцька на турнір з футболу, аби вшанувати пам'ять волинянина з великої букви - Бориса Клімчука. Про це інформують Волинські Новини.

Окрім того, наголошують учасники спортивного дійства, найголовніше у цій зустрічі те, що спортивна гра дозволяє показати європейський Луцьк гостям та сформувати тісні дружні стосунки.

ІІ-й міжнародний турнір з міні-футболу «Кубок пам’яті  Бориса Клімчука» серед команд працівників засобів масової інформації відбувся сьогодні, 9-го квітня, в Луцьку, в Обласній дитячо-юнацькій спортивній школі.

Змагання розпочали з хвилини мовчання, аби віддати шану загиблим українцям, які боролися за незалежність України та відстоювали території на сході держави. Потому, прозвучали гімни держав й до присутніх звернулася дочка Бориса Клімчука Юлія Троц. Вона побажала спортивної перемоги та поваги один до одного.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Юлія розповіла, що їй дуже приємно, що пам’ять її батька бережуть.

«Дуже приємно, що саме через спорт бережеться пам’ять про Бориса Клімчука. Я й сама займаюся спортом, люблю спорт і вважаю, що це та сфера, де можна об’єднатися, забути про образи, втому. Тут є азарт і прагнення до перемоги. А спортивна дружба вона - міцна, вона єднає людей», - наголосила Юля Троц.

У турнірі беруть участь команди з Литви, Білорусі та України (Луцьк). Обласний центр представляють команди ЗМІ, «Волонтери БФ «Волинь-2014» та Луцької міської ради.

Капітан білорусів «Гольф-стрім» Тимофій Зіновєв відгукнувся приїхати на Волинь та вважає, що спорт допомагає краще зрозуміти один одного.

«Спорт – це саме та галузь, яка дає людям краще зрозуміти один одного й він розмиває будь-які грані щодо політичних чи культурних непорозумінь, і взагалі, якщо люди мають голову на плечах, то жодних меж і не повинно бути між нами», - розповідає Тимофій.

Не вперше позмагатися з колегами у Луцьк приїжджає футбольний коментатор, капітан литовської команди «Пресас» Неріус Кесмінас.

«Вперше ми приїжджали в Луцьк у 2004-му році. З того часу все більше спілкуємося з колегами з України, більше дізнаємося один про одного. І, найголовніше, тут не сам футбол, а те, що перед ним і після нього, адже вже сьогодні ми стали хорошими друзями й тепер бачимося не лише раз у рік», - говорить журналіст.

Організаторами цьогорічних змагань є комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради, громадська організація «Форум українських журналістів», спортивна Асоціація працівників засобів масової інформації Луцька та Волинська регіональна дирекція Національної телекомпанії України.

«Футбол – це лише привід для того, аби показати нашим колегам журналістам із-за кордону, які у нас відбуваються зміни в країні, як розвивається Луцьк. Взагалі, цей турнір започаткували ще 19 років тому. На початках це були регіональні змагання, пізніше стали міжнародними. Перших на Волинь ми запросили білорусів. Далі, завдяки сприянню Бориса Клімчука, який був тоді послом у Литві, ми запросили й звідти команду. І так усе закрутилося: ми до них їздимо, вони до нас. За ці всі роки до нас вже приїжджали команди журналістів з Росії, Литви, Латвії, Польщі, Білорусі та Вірменії. Ми намагаємося запрошувати різні команди, щоб обмінюватися досвідом та показувати наш Луцьк, як європейське місто.

На жаль, пішов із життя колишній голова облдержадміністрації Борис Клімчук, оргкомітет вирішив ці змагання зробити у його пам’ять», - інформує співорганізатор змагань, представник спортивної Асоціації працівників ЗМІ Луцька, Волинської регіональної дирекції Національної телекомпанії УкраїниКостянтин Лоцман.

Зауважимо, що згідно з регламентом турніру, всі команди зіграють в одне коло кожна з кожною відповідно до сітки матчів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі