«Хроніки» рекомендують: п’ять найцікавіших книжок-новинок від книгарні «Є»

«Хроніки» рекомендують: п’ять найцікавіших книжок-новинок від книгарні «Є»
  1. Новина відноситься до:

Найкращі та найцікавіші новинки квітня радить прочитати адміністратор книгарні «Є» Ганна Луцюк.

 

«У нашій книгарні є сезонний час для новинок, – каже Ганна. – Це перед Форумом видавців у Львові, що проходить у вересні, та перед київським Книжковим арсеналом, що відбудеться незабаром. Книжки спеціально притримують до цих важливих подій, а у серпні та квітні до книгарень надходить найбільше новинок. Наприклад, цього місяця надійшла цікава книга Штайнгьофеля Андреаса «Середина світу» – про хлопчика-гея і про те, як суспільство сприймає людей, які не вписуються у стереотипи. З допомогою такої книги можна підтримати людей. Дозволити їм бути собою. Заздрю підліткам, які зараз мають багато хорошої літератури. Якби ми на такому зростали, то мали б набагато менше комплексів».

 

 «Майдан. Свідчення. Київ, 2013-2014 роки», упорядники – Уляна Головач та Леонід Фінберг

Це сучасний літопис про події Революції Гідності, де зібрано розповіді свідків і учасників з різних регіонів України. Свідчення медиків, священиків, оборонців і митців фіксують усе, що відбувалося в той час, та допомагають осмислити феномен Майдану. Видання складається із трьох частин, кожна з яких охоплює певний період між ключовими подіями (30 листопада – 18 січня; 19 січня – 17 лютого; 18 лютого – 20 лютого).
 

Ніна Джордж, «Маленька паризька книгарня»

Книга про власника «Літературної аптеки», який допомагає покупцям вилікуватися від депресії, суму чи зневіри з допомогою книги. Єдиний, кого Жан не може зцілити, − це він сам. Душевні терзання через спогади про Манон, яка покинула месьє Одинака двадцять один рік тому, розбили йому серце й досі тривожать душевні рани. Усе, що вона залишила, − лист, який Жан ніяк не наважується прочитати.

 

Ірина Ігнатенко, «Етнологія для народу»

Авторка – одна з найпопулярніших етнографів в Україні. У її книзі Україна постає народною, традиційною, такою, якої в офіційних джерелах не дуже згадували. Розгорнувши цю книжку, читач поринає в дивовижний світ української минувшини: звичаї й обряди, шановані свята й традиції, розповіді про сімейну й трудову обрядовість у різних куточках України. Деякі з цих традицій живуть лише на сторінках книжок, інші міцно ввійшли в наше життя, але всі вони відображають морально-етичні настанови предків, є безцінним надбанням, справжньою мудрістю, яка передається з покоління в покоління. 

 

Штайнгьофель Андреас, «Середина світу»

Переклад – Ірина Загладько

Сімнадцятирічний Філ намагається знайти своє місце серед вихору людських дивацтв. Він шукає порозуміння з ексцентричною мамою та відлюдькуватою сестрою-близнючкою, мріє дізнатися бодай щось про свого батька, закохується у нового загадкового однокласника, досліджує «чорні діри» власної душі разом з найближчою подругою та змалечку чинить опір «маленьким людям» – жителям провінційного містечка, на краю якого хлопець живе у великому занедбаному маєтку. Це історія про все перше, раннє, несподіване, що стається на початку життєвого шляху. Написана для підлітків, вона стала дуже популярною в Німеччині, знайшовши читачів серед значно ширшого кола. Адже кожному важливо дізнатися, де вона – середина світу.

 

БрайанТрейсі, «Зроби це зараз»

БрайанТрейсі – професійний лектор, консультант, голова BrianTracyInternational, мільйонер, провідний фахівець у сфері особистісного розвитку, на прикладі свого життя доводить, що бути успішним можливо, причому в будь-якій сфері. Головне – навчитися правильно планувати свій час та організувати роботу, концентрувати увагу на найголовніших завданнях, прагнути досягти найкращих результатів у всіх справах, визначати пріоритети, не лінуватися та взяти за правило доводити все розпочате до кінця.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі