Як облаштують сквер навпроти прокуратури: плани

Джерело: Волинський інформаційний портал
  1. Новина відноситься до:

Група ініціативних лучан на вулиці Винниченка хочуть облаштували «Бандера Square».

Його обговорення із небайдужою громадськістю відбулося 13 серпня, повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Ініціативна група «Мистецький трамплін» має намір облаштувати сквер, що розташований на перетині вулиць Винниченка та Бандери. Тож і проект має відповідну назву – «Бандера Square». Його автори відразу зазначили, що ніякої політики тут немає, і ніякого пам’ятника там встановлювати ніхто не буде.

Вони просто звернули увагу на занедбану територію і вирішили облаштувати там відпочинкову зону. Мають надію, що вона насамперед буде цікава студентству. Також передбачаються, що у невеличкій зеленій зоні із лавками цікаво буде влаштовувати вуличні університети, літературні вечори, інші заходи.

Аби наблизити проект до реалізації, подали заявку на конкурс громадський ініціатив від Луцької міськради. Проект пройшов відбір. Однак конкурсом передбачене максимальне фінансування на 50 тисяч гривень, тоді як всього необхідно 200 тисяч. Тож організували обговорення, переслідуючи кілька цілей. Перша – надати розголосу проекту. Друга – зібрати цікаві ідеї, можливо, хтось захоче долучитися до його реалізації або просто озвучити зауваження.

Власне на зустріч прийшли молоді люди, які зацікавилися ідеєю облаштування скверу. Були такі, хто хотів перейняти досвід і облаштувати щось подібне неподалік від свого району, а дехто пропонував свою допомогу.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі