«Капремонт» для «Луцьктепла»: тисячні оплати за прогнилі ринви і старе скло

Джерело: Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Депутати міської ради планують звернутися до правоохоронних органів, аби ті перевірили, чи не було розкрадання коштів ДКП «Луцьктепло» під час проведення капітального ремонту однієї з котелень.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» 5 квітня.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, згідно з документами у 2014 році один із підприємців здійснював капітальний ремонт котельні за адресою: Луцьк, вулиця Стрілецька, 2 (нині це - вулиця Арцеулова, 3а). Сума, яку виплатили за ремонт, доволі солідна – близько 800 тисяч гривень.

Але на місці з’ясувалося, що багато робіт, за які «Луцьктепло» заплатило гроші, просто не були виконані, - розповів член комісії, депутат Ігор Поліщук, який оглянув котельню разом головою комісії Сергієм Булою.

«У 2014 році зробили капітальний ремонт котельні, але все вже прийшло в непридатність. Ринви, згідно з документами, були замінені, а насправді вони не мінялися, бо за 2 роки так проржавіти вони не могли. Були заплачені кошти за влаштування підвісних жолобів, яких насправді там немає. В документах вказано, що там замінені склопакети, але, за свідченнями працівників, 80% скла, яке там використали, - це було старе скло підприємства. Дерев’яні рами, які поставив підрядник, виконані з неякісного дерева, а радше з відходів. Там теж можуть виникнути претензії до того, як зроблені відмостка і стяжки», - розповів він.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК З «ЛУЦЬКТЕПЛА» ВИКАЧУВАЛИ ГРОШІ І ДОВОДИЛИ ЙОГО ДО БАНКРУТСТВА. ЧАСТИНА 1

Ігор Поліщук додав: працівники «Луцьктепла» розповідають, що більшість робіт виконували вони, а не підрядник, як вказано у акті. Урешті, члени комісії погодилися, що ці факти мають ознаки розкрадання коштів.

Тут мала бути ринва

Вигляд зсередини

До слова, зазначив голова депутатської комісії Сергій Була, перед підрядниками в ДКП «Луцьктепло» немає заборгованості. Документи свідчать, що підприємство платило справно, а ось до того, наскільки чесно підрядник виконав роботи, – є питання.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ДКП «ЛУЦЬКТЕПЛО» ОПИНИЛОСЯ НА МЕЖІ БАНКРУТСТВА. ЧАСТИНА 2

Тож, він пропонує в звіті тимчасової контрольної комісії окремим пунктом вказати звернення до правоохоронців щодо фактів, які можуть свідчити про розкрадання коштів на ДКП «Луцьктепло».

Нагадаємо, судово-будівельна експертиза встановила, що один із підрядників «надурив» «Луцьктепло» на 50 тисяч гривень. Підприємець визнав свою вину і пообіцяв відшкодувати завдані збитки.

Решту епізодів, де, ймовірно йдеться також про привласнення коштів іншими підрядниками, передали за підслідністю до слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби. Всього передбачається перевірити совісність підрядників, які виконували роботи на 15 об’єктах «Луцьктепла».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі