Найкрасивіші замки, збудовані на воді. ФОТО

Джерело: Телеграф

Пропонуємо нашим читачам помилуватися найкрасивішими архітектурними шедеврами і їх відображеннями у воді. 

До вашої уваги - підбірка фотографій мальовничих замків, оточених водою.
 

Červená Lhota Castle, Чехія. Замок першої половини XVI століття. Побудований на місці готичної цитаделі і розташований посеред ставу на скелястому острові, до якого веде кам'яний міст-віадук. Біля замку розбиті декоративні клумби з кущами-лабіринтами. Замок «Червена Лгота» розташовується в 20 кілометрів від населеного пункту Їндржихув Градец.


Замок Червена Лгота чудово поєднує в собі баланс репрезентативною аристократичної резиденції і скромною фортеці епохи ренесансу. Нескінченну романтичність замку надає вікова магія навколишнього його природи з озером, що є, мабуть, головною причиною тяжіння цього унікального місця.


Замок Nordkirchen, Німеччина. Замок Nordkirchen, один з найвідоміших в Європі, розташований приблизно в 40 кілометрах від Мюнстера. Його по праву називають вестфальським Версалем. Завдяки своєму віддаленому розташуванню від помітних і великих міст, він не постраждав під час нальотів англійської авіації під час Другої світової, регулярно підтримувався і реставрувався своїми господарями і дійшов до наших днів у всій своїй красі.


Замок з 1703 будувався по 1734 рр. Мюнстерського єпископами з сімейства Плеттенберг.


Замок Морицбург, Німеччина. На під'їзді до Дрездену з північного заходу в центрі великого мальовничого ставка на острові розташувався прекрасний замок Морицбург), побудований курфюрстом Моріцем в 1542 р в стилі ренесанс як мисливське помістя.

Потім протягом століть замок неодноразово перебудовувався. У 1723 - 1736 рр. за велінням Августа Сильного була здійснена комплексна перебудова замку в стилі бароко. При цьому навколо замку був створений рукотворний ставок. Навколишні ліси на той час перетворилися у великий мисливський парк.


Внутрішнє оздоблення замку - меблі, картини, фарфор, цінні шкіряні шпалери, численні мисливські трофеї (серед них лосині роги, подаровані Петром I) - свідчить про культуру побуту саксонської аристократії XVIII століття. У деяких кімнатах шпалери інкрустовані листовим сріблом. В оформленні переважає мисливська тематика.


Замок Vischering, Німеччина. Цей замок є найбільш типовим для Німеччини. Він складається з зовнішнього оборонного двору, рову і має підйомний міст.


Дахи замку і каплиці покриті червоною черепицею, а стіни зроблені з пісковику.


Тракайський замок, Литва. Розташований на одному з островів озера Гальве, в місті Тракай. Будівництво кам'яного замку було розпочато в XIV столітті, а завершено в 1409 році. Тракай був одним з основних центрів Великого князівства Литовського і мав важливе стратегічне значення.


Нині замок є центром для проведення фестивалів, концертів тощо У Литві замок також вважається однією з найкрасивіших історичних пам'яток. У 1962 році тут був відкритий музей.


Замок Лідс, Великобританія. Замок Лідс розташований у великому парку поруч з невеликим озером. Королівським палацом замок став більш 700 років тому і весь цей час не брав участі в жодних військових діях.


Сьогодні замок використовують для конференцій, весіль та інших подій.


Glücksburg, Німеччина. Замок розташований в місті Глюксбург. Це один з найважливіших замків епохи Відродження в Північній Європі. Він є резиденцією герцегского будинку, а також використовувався данськими королями.


Зараз замком володіє фонд, його рада директорів очолює Крістоф, принц Шлезвіг-Гольштейнський.


Moyland, Німеччина. Назва замку походить від голладського Moiland, що означає «красива країна».


Палацовий комплекс складається з замкнутих стін з чотирма вежами по кутах.


Muiderslot, Нідерланди. Це один з найбільш відомих замків в Нідерландах. Він знаходиться в гирлі річки Vecht, приблизно в 15 кілометрів на схід від Амстердама.


Наразічас замок є національним музеєм. Тут зібрана хороша колекція зброї та обладунків, кімнати прикрашені творами мистецтва, меблями і предметами побуту XVI століття.


Herstmonceux, Великобританія. Цей кам'яний замок є однією з найстаріших будівель - побудований в XV столітті. Цегла в той час була незвичайним матеріалом в Великобританії. Будівельники замку орієнтувалися більше на велич і комфорт, ніж на оборону.



З 1957 по 1988 рік в замку розташовувалося Королівська Гринвіцька обсерваторія.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі