Сьома хвиля мобілізації буде частковою, - Міноборони

Джерело: ЛігаБізнесІнформ
  1. Новина відноситься до:

Оборонне відомство не виключає того, що сьома черга часткової мобілізації в армію буде проведена в зменшених обсягах.

Сьома хвиля мобілізації до Збройних Сил України буде частковою і почнеться після відповідного указу президента. Про це заявив, виступаючи в парламенті, перший заступник міністра оборони Іван Руснак, передає ЛІГА.net. 

«Сьома хвиля мобілізації буде частковою. Її початок буде визначено указом президента, відповідно до подання Генштабу», - сказав він. 

За словами Руснака, Генштаб провів необхідні розрахунки, відповідно до яких "не виключається" можливість проведення сьомої черги часткової мобілізації «в зменшених обсягах». Він підкреслив, що забезпечувати необхідний склад ЗСУ планується в основному за рахунок контрактників. 

Руснак також повідомив, що в квітні очікується підписання контракту на армійську службу 8 тисячами людей. 

Представник оборонного відомства також нагадав, що 25 березня розпочався процес демобілізації четвертої хвилі, в ході якої планується звільнити 45 тисяч військовослужбовців.

«Уже звільнено шість тисяч, інших планується звільнити до кінця квітня цього року», - зазначив він. 

29 березня набув чинності указ президента України про звільнення в запас військовослужбовців четвертої хвилі часткової мобілізації. 30 березня указом Петра Порошенка були визначені терміни проведення чергових призовів громадян на строкову військову службу: 5 травня - 30 червня і жовтень - листопад 2016 року. 

Глава Генштабу Віктор Муженко раніше зазначив, що необхідність нової мобілізації буде залежати від кількості військових, прийнятих на контрактну службу. 

27 лютого міністр оборони Степан Полторак заявив, що в тому випадку, якщо буде прийнято рішення про чергову хвилю мобілізації, кількість призовників в ЗСУ складе 10-12 тисяч чоловік. 

31 березня в Генштабі заявили, що в тому випадку, якщо буде потреба в сьомій хвилі часткової мобілізацію, в ЗСУ закличуть від п'яти до десяти тисяч чоловік. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі