Соцстандарти у 2016 можуть зрости більш ніж на 12,5%, - Розенко

Джерело: Урядовий портал
  1. Новина відноситься до:

Міністр соціальної політики України Павло Розенко не виключає, що в поточному році мінімальні зарплати і пенсії можуть зрости більше ніж на 12,5%, як це заплановано в Державному бюджеті України.

Про це він заявив в інтерв’ю тижневику «Фокус», повідомляє Урядовий портал.

Павло Розенко нагадав, що перше підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної зарплатні і пенсій у цьому році відбудеться 1 травня, наступне – 1 грудня.

«Єдина проблема, що підвищення соціальних стандартів 2016 року на 12,5% значно відстає від рівня інфляції у країні, - сказав Міністр. – І завдання влади загалом – знайти додаткові джерела фінансування для більшої індексації пенсій і зарплат».

При цьому він зазначив, що Міжнародний валютний фонд погодиться на більше, аніж уже закладене у держбюджеті-2016, підвищення соціальних стандартів у разі якщо українська влада віднайде реальні джерела додаткових коштів.

«МВФ нас завжди підтримає, якщо для підвищення соцстандартів є реальний ресурс, - висловив переконаність Павло Розенко. – Звичайно, друкувати «фантики» і роздавати їх людям нам ніхто не дасть. Минулого року такий ресурс вдалося знайти – ми провели реформи, реструктурували зовнішній держборг і скоротили інші бюджетні витрати. Скажімо, відмовилися від спецпенсій, які подекуди сягали 40 тис. грн. Якщо ми знову знайдемо можливість підвищити соцстандарти, ніхто не заперечуватиме».

Як приклад, Павло Розенко навів зменшення розміру єдиного соціального внеску.

«Зниження ставки єдиного соціального внеску, сподіваюся, призведе до отримання додаткових коштів завдяки детінізаціїзарплат, - сказав він. – Так, у січні-лютому 2016 року зниження ЄСВ спричинило скорочення надходжень до Пенсійного фонду, але я переконаний, що у більш віддаленій перспективі зменшення податків призведе до зростання офіційних зарплат і збільшення надходжень і до бюджету, і до Пенсійного фонду».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі