«Хроніки» рекомендують: п’ять книг для дітей та підлітків, які змусять повірити в диво

  1. Новина відноситься до:

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги й уродини дитячого письменника Ганса Крістіана Андерсена. «Хроніки Любарта» пропонують найкращі книги для дітей та підлітків, з якими не занудьгуєш та які змусять повірити в диво.

 

Люсі-Мод Монтгомері. «Рілла з Інглсайду​»

Дія роману розпочинається 28 червня 1914 року – у день, що назавжди змінив хід світової історії. Попереду в героїв, а передовсім у Рілли, наймолодшої доньки Енн і Гілберта Блайтів, – чотири складні й болісні роки тривоги, страху та жертв, пізнання болю втрат... а проте й невимовної любові та безцінного душевного розвитку на тлі великої війни. Надзвичайно щира, жива та завжди сучасна оповідь про звичне життя в незвичних, неприродних умовах, що назавжди змінить і персонажів, і читачів заключної частини циклу романів про долю Енн Ширлі.

 

Рейнбоу Ровелл. «Елеанор і Парк» 

Елеанор – нова дівчина в місті та школі. Дивний одяг, складні стосунки в родині, внутрішній світ – незліченні кілометри завглибшки, небажання спілкуватись і подобатись… Вона точно знає, що ніхто й ні за яких обставин не назвав би її приємною! Але не Парк.

Він завжди сидить у кінці шкільного автобуса. Чорна футболка, навушники у вухах, очі втуплені у книжку – він абсолютно впевнений, що цього достатньо, аби бути невидимим. Але не для Елеанор.

Ця книжка – історія пронизливого кохання двох підлітків-аутсайдерів, яка в підсумку стає хронікою подолання життєвих перипетій. Адже «вона пішла, і тепер приходить лиш у мріях і мареннях, у друзках дежавю…» Чи зможе він її повернути?

 

Ульф Старк. «Чи вмієш ти свистати, Юганно?»

Дідусі існують, щоб ловити з онуками рибу і вчити їх свистати – так гадає Ульф і переконує в цьому свого друга Берру. І не біда, що в Берри дідуся немає – є місце, де його можна знайти. Так герої повісті «Чи вмієш ти свистати, Юганно?» знайомляться з дідусем Нільсом, і ця дружба дає їм найважливіший у житті досвід чуйності та любові.

 

Валентин Бердт. «Усе починається в 13»

Герої нової повісті Валентина Бердта – підлітки, які опинилися улітку в селі й приготувалися нудьгувати. Натомість вони потрапляють у справжні пригоди, не раз навіть містичні – з нічними походами на цвинтар, духами померлих, відьмами, екстрасенсами та паранормальними подіями, від яких уже не занудьгуєш, а навпаки – наковтаєшся страху…

 

Марджорі Вільямс. «Вельветовий Кролик, або Як іграшки стають справжніми»

Кожна іграшка – гарна лялька, дерев’яна конячка чи заводна машинка – мріє стати справжньою. Але таке не відбувається за помахом чарівної палички. Вельветовий Кролик одного разу дізнався від старого й мудрого друга таємницю такого перетворення: якщо хочеш стати справжнім, треба, щоб тебе по-справжньому полюбили. Тоді чари дитячої кімнати здійсняться і… трапиться диво.

Казка вже давно стала справжньою класикою жанру, витримала численні перевидання, екранізації та адаптації для театру, радіо й телебачення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі