Стартувала нерестова заборона на вилов риби

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

В Україні заборонили ловити рибу та нагадали про штрафи. 

В Україні стартувала нерестова заборона на вилов риби. У цей період рибалкам не дозволяється виходити на воду на човнах, використовувати мережі, остроги та косинки. Крім того, заборонено проводити змагання з рибальства та займатися підводним полюванням, повідомляє ТСН.

Наразі в Україні діє система штрафів за незаконно пійману рибу. Так, один окунь коштує 17 грн, синець – 85 грн, плітка також 85 грн. Проте голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів наполягає на необхідності підвищення штрафів за незаконний вилов риби.

«Наразі це виловка від 300 гривень до практично 7000 тисяч гривень, але є певні види діяльності браконьєрів – електровилов або використання певних вибухових засобів, які спричиняють катастрофічні наслідки для нашої риби. Тут треба значно підвищувати розмір відповідальності», - переконаний чиновник.

Також у Держрибагенстві планують залучити до захисту водних ресурсів якомога більше громадських активістів. Лише за останній місяць така співпраця допомогла виявити близько тисячі порушень. Під час них було конфісковано п'ять тонн незаконно виловленої риби.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі