55 українських музикантів - проти квотування українських пісень на радіо

Джерело: Еспресо. TV
  1. Новина відноситься до:

Понад півсотні українських виконавців та гуртів виступають проти квотування, запропонованого міністром культури

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Незалежної асоціації радіомовників.

55 українських виконавців та музичних гуртів не підтримали та засудили ініціативу міністра культури України В’ячеслава Кириленка, що стосується проекту закону про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Згідно із законом частка пісень державною мовою має становити не менше 75% від загального обсягу пісень українських авторів чи виконавців. При цьому, самих українських пісень має бути 50%. Тож законом пропонується квотування в обсязі близько 37,5%.

Серед підписантів документа, які вважають закон «популістським кроком», є Джамала, Андрій Хливнюк, Дмитро Шуров, Alloise, гурт Dvoe, Тіна Кароль, Світлана Лобода, Ірина Білик, Віктор Павлік, Віталій Козловський, гурт Lama, Наталія Могилевська, гурт The Hardkiss, Злата Огневич, Олексій Потапенко (Потап), Руслан Квінта, Ольга (Альона) Вінницька, Ольга Полякова, Юрій Толоконніков (Тамерлан) та інші.

Музиканти закликають авторів закону, а саме міністра В’ячеслава Кириленка, а також народних депутатів Олега Медуницю, Ігоря Артюшенка, Івана Крулька і Олега Ляшка переглянути свою позицію та відкликати поданий законопроект з парламенту.

Підписанти просять народних депутатів не підтримувати цей проект під час його голосування у першому читанні.

«Ми розуміємо, що мотивацією для такого регулювання є прагнення захистити національний культурний простір, але змушенні констатувати, що обрані методи підтримки національної музики є неефективними. Розподіл українських авторів та виконавців на своїх і чужих, на правильних та неправильних є хибним шляхом та може стати причиною розбрату в середині музичної спільноти та в суспільстві загалом, в той час коли Україна потребує максимальної консолідації», - каже Андрій Хливнюк, лідер гурту «Бумбокс».

Були і ті, хто підтримав квотування. Зокрема, це Антін Мухарський (Орест Лютий), Олександр Ярмола (гурт «Гайдамаки»), Володимир Шерстюк (гурт «Козак Систем»), Тарас Компаніченко (гурт «Хорея козацька»), Сашко Лірник,  Євген Романенко (гурт «Тарута»).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі