Луцькрада заборонила концерти українських артистів, які виступають у Росії

Джерело: Волинські новини

Заборонити концерти тих виконавців, які виступають на території Російської Федерації під час війни вирішили депутати міськради.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як зауважив депутат Микола Федік, вже два роки триває війна, Росія анексувала Крим та окупувала частину сходу України, але дехто з представників шоу-бізнесу продовжує заробляти гроші на крові, виступаючи у Російській Федерації, наприклад, у концертах до імперських дат, таких як 23 лютого. Депутат зазначив, що шоу-бізнес має значний вплив на свідомість юного українця, закладаючи русифікацію та неправильні ідеї. З його слів, ГО «Бойкот» та низка інших громадських організацій підняли питання щодо недопущення виступів у Луцьку українських так званих «зірок», які дозволяють собі в умовах війни виступати на території агресора.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук поцікавився, який механізм виконання рішення пропонується і хто ухвалюватиме рішення щодо заборони виступу того чи іншого виконавця.

Микола Федік відповів, що повинен існувати індивідуальний підхід до кожного випадку. Так, не всі українські виконавці дозволяли собі описані ним речі. Якщо виконавчим органам міськради не вистачає повноважень, міська рада або виконком може розробити відповідний порядок.

Своєю чергою, голова ГО «Бойкот» Михайло Бабенчук зауважив, що у місті є чимало радикальних патріотів, які можуть у випадку виступу таких виконавців «винести цих блазнів».

У підсумку, депутати підтримали проект рішення про заборону проведення концертів на території міста представниками шоу-бізнесу, які здійснюють свою бізнесову діяльність на території РФ під час російсько-української війни.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі