На створення сайтів для луцьких ДНЗ просять понад 10 тисяч

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Понад 10 тисяч гривень планують передбачити у міському бюджеті на оплату створення веб-сайтів для ДНЗ міста.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 29 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Депутати розглянули проект змін до міського бюджету на 2016 рік. Як повідомила начальник управління фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, пропонується збільшити видатки загального фонду бюджету міста на 49 250 гривень та зокрема спрямувати управлінню освіти для дитячих навчальних закладів 10 450 гривень на виконання комплексу робіт щодо програмного забезпечення типу інтернет-сайт для ДНЗ (реєстрація до дошкільних навчальних закладів).

У членів комісії виникла низка зауважень до проекту рішення. Наприклад, вони просили пояснити, чому на програмне забезпечення для ДНЗ передбачено 10 450 гривень. Начальник управління освіти Олег Гребенюк розповів, що йдеться про електронну реєстрацію в ДНЗ. З його слів, за фактом виконаних робіт заборгованість фірмі «Internet Devels» становить 850 гривень. Суму у 10 450 гривень розрахували у рамках комплексної програми розвитку освіти міста на 2016-2017 роки, зокрема відкриття чотирьох додаткових груп у дитячих садках міста та веб-сторінки ДНЗ на вулиці Декабристів.

Член комісії Борис Смаль запитав, чи хтось перевіряє обсяги виконаних робіт, чи фірмі-виконавцю просто довіряють. Олег Гребенюк відповів, що у штаті управління немає програмістів, які могли б це перевірити. Депутат Тарас Шляхтич просив наступного разу надавати детальну інформацію про фірму-виконавця та обсяг виконаних робіт. Голова комісії Павло Данильчук пропонував не замовляти роботи у приватних фірм, а ввести посаду програміста, який займався б створенням таких веб-сайтів у міській раді. На це Лілія Єлова зауважила, що за зарплату у три тисячі гривень фаховий програміст не погодиться працювати.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі