Рада розширила перелік заборонених російських фільмів

Джерело: Українські національні новини
  1. Новина відноситься до:

Верховна Рада розширила заборону на трансляцію фільмів держави-агресора. За відповідний законопроект проголосували 237 народних депутатів.

Законопроектом пропонується поширити норму про заборону трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, передбачених попереднім реченням органів та дій, на фільми вироблені після 1 січня 2014 року та (або) опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року, повідомляють Українські національні новини. 

Нагадаємо, 4 червня 2015 року набув чинності закон України «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України», яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію держави-агресора.

Згідно із законом під заборону розповсюдження і демонстрування потрапляють фільми і серіали, які популяризують або пропагують державні і правоохоронні органи держави-агресора або їхні окремі дії, що створюють позитивний імідж працівників держави-агресора чи працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Заборонена також трансляція фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора.

Зазначена заборона поширюється на фільми незалежно від країни походження, якщо вони вироблені після 1 серпня 1991 року.

Заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та окремих дій, поширюється на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року.

27 січня Україна визнала Російську Федерацію державою-агресором, проголосувавши за постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі