У Луцьку військових-контрактників планують заохочувати матеріально

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Передбачити одноразову матеріальну допомогу у розмірі п’яти тисяч гривень для тих, хто укладає контракт зі Збройними Силами України, пропонують у Луцьку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 29 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як зауважив комісар Луцького об’єднаного військового комісаріату Василь Худик, з 2016 року Міністерство оборони вирішило комплектувати ЗСУ виключно військовослужбовцями за контрактом. Четверта хвиля мобілізованих підлягає звільненню. Для того, щоб швидше їх замінити, потрібно набрати достатню кількість осіб на службу за контрактом. Отже, як заохочення пропонують громадянам, які бажають йти на службу за контрактом та укладають його зі Збройними Силами України, видавати одноразову матеріальну допомогу у розмірі 5 тисяч гривень. З його слів, у рамках четвертої хвилі мобілізації з Луцька та Луцького району мобілізували 340 осіб. Цьогоріч 38 осіб призвали за контрактом. Матеріальне заохочення, на його думку, доцільно виплачувати як тим, хто виконує бойові завдання у зоні АТО, так і тим, хто служить в тилу. Так, є випадки, коли такі військовослужбовці доставляють на передову боєприпаси та харчі.

За станом на минулу п’ятницю, рішення про виплату матеріального заохочення ухвалили у Любомльському, Горохівському, Камінь-Каширському, Маневицькому та Локачинському районах. Як поінформував Василь Худик, рядові укладають контракт терміном на 3 роки, сержанти – від 3 – до 5 років, офіцери – до 5 років. Заробітна плата рядового становить 7 тисяч гривень, у випадку виконання бойових завдань у зоні АТО до цієї суми додають 4200 гривень на місяць.

Члени комісії вирішили рекомендувати департаменту соціальної політики підготувати відповідне звернення від міської ради до початку сесії міськради, що відбудеться у квітні.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі