Одну із вулиць Луцька пропонують назвати на честь 51-ої бригади

У Луцьку пропонують назвати вулицю, парк чи сквер на честь 51 ОМБР. 

Відповідну петицію 28 березня зареєстрував на ресурсі Єдина система місцевих петицій правозахисник Василь Нагорний. 

За словами автора, треба віддати належну шану бійцям, яких першими призвали за мобілізацією та які ціною свого життя зупинили окупантів. 

«51 ОМБр складалась в основному з простих хлопців з сіл та міст нашої ( і не тільки) області, яких не підготовленими, без амуніції, зі старою військовою технікою відправили на схід. Певен, що заслуговують на вічну пам'ять і повагу 98 бійців (цифра з Книги пам'яті) цієї бригади, які загинули з квітня по жовтень 2014 року, а також ті, кого досі чекають родини. Ті, хто не відступив перед «Градами», вижив в численних котлах, штурмував Савурку, пережив знущання в полоні , залишився інвалідом, носить в тілі осколки та через посттравматичний синдром досі воює.51 ОМБр з подачі недолугих радників, політиків, генералів, хотіли призначити винними у всіх невдачах на сході, прикривши зраду та боягузтво командування. Не вдалось, бо надто багато свідків з Небесного Легіону поскаржились Богу. Бригаду ліквідували, але пам'ять – не ліквідують! Хай назва вулиці буде частинкою тієї пам’яті. Коли наші внуки запитають, в честь кого названа ця вулиця, нам буде їм що розповісти», - йдеться у повідомленні.

Також Василь Нагорний додав, що було б добре, якби перейменували вулицю Стрілецьку, де розташована військова прокуратура Луцького гарнізону, яка досі переслідує бійців.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі