З боржниками «Луцьктепла» працюватимуть колектори

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

До стягнення заборгованої оплати за тепло та гарячу воду перед ДКП «Луцьктепло» долучили колекторську фірму.

Про це під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу повідомив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев 24 березня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Посадовець розповів, що поточні борги перед ПАТ «Волиньгаз» намагаються погашати вчасно, аби не нарощувати заборгованість. Уже оплачено 4,4 мільйона гривень за березень. Крім того, решту плати за газ у березні планують оформити у вигляді перерахунку субсидій.

Нагадаємо, з початку року ДКП «Луцьктепло» балансує під постійною загрозою відключень від газу та електроенергії. Свого часу керівництво підприємства нарікало, що постачальники газу та електроенергії не хочуть отримувати оплату у вигляді субсидій.

Населенню надано послуг на 34 мільйони, а сплатять вони фактично 13. Решта – 21 мільйон, має надійти як субсидії. І якщо НАК «Нафтогаз» погоджується погашати борги субсидіями, то ПАТ «Волиньобленерго» та ПАТ «Волиньгаз» вимагали реальні гроші, а не папірці від держави.

Та, зауважив Тарас Яковлев, у ПАТ «Волиньгаз» вже погодилися з таким перерахунком. Таким чином в місті сподіваються, що борги вдасться погасити за рахунок субсидій. Такі ж переговори відбуваються і з ПАТ «Волиньобленерго».

Крім того, зі слів посадовця, лучани цьогоріч почали «виправлятися» і справніше платять за послуги. Але ще залишаються старі борги. Він повідомив, що питанням, як повернути підприємству гроші нині займаються колектори та виконавча служба.

«Уже працює колекторська компанія по роботі з боржниками «Луцьктепла». Системна аналогічна робота ведеться і по «Луцькводоканалу». І виконавча служба активізувала свою роботу», - пояснив Тарас Яковлев.

До слова, під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло» представники виконавчої служби повідомили, що у двох відділах є виконавчі провадження на загальну суму майже 8 мільйонів гривень. Однак, більшість боржників, переконують, не мають чим розрахуватися, тому суми, повернені «Луцьктеплу», - невеликі: декілька тисяч гривень. Натомість депутати поцікавилася, чи з’ясувала виконавча служба про наявність авто у цих боржників, чи описували їхнє майно. Оскільки вони припустили, що таких заходів не було, то попросили посилити заходи до боржників і накладати арешт на їхнє майно.

А загальний борг населення за постачання гарячої води та тепла перед ДКП «Луцьктепло» складає 60 мільйонів гривень. Зі ста найбільших боржників, лише дванадцятеро мають субсидії.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі