Ремонт дороги Луцьк-Львів можуть завершити до осені

Джерело: Громадське. Волинь
  1. Новина відноситься до:

Такі прогнози називає заступник начальника Волинської обласної служби автодоріг Юрій Ришкевич.

Про це він розповів на нараді відповідальних за ремонт дороги структур, організованої Волинською ОДА у селі Шклинь Горохівського району на Волині, повідомляє Громадське Волинь.

Загальна протяжність дороги, яку необхідно відремонтувати, становить 70 кілометрів. Усю цю ділянку розділили на вісім лотів, два з яких уже були розіграні серед підприємців – учасників тендерних закупівель. Підрядниками стали ТзОВ «Луцькавтодороґ-Сервіс» та одеська фірма «Автомагістраль-Південь». Перша виграла тендер й робитиме 9 кілометрів шляху за договірною ціною 70 млн. 159 тисяч гривень, друга ж робитиме шматок дороги протяжністю 5 кілометрів і 400 метрів за 33 млн. 666 тисяч гривень. Усі кошти на ремонт надходять із Волинської митниці.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях із фінзабезпечення реконструкцій та ремонту автодоріг. Кошти на фінансування доріг загального користування державного значення мають надходити з перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів. Половина суми перевиконання спрямовується до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів на забезпечення реконструкції доріг.

Так, у минулому 2015-му році до обласного бюджету Волині було перераховано 104 мільйони гривень, «січень місяць 2016 року випав, у лютому місяці було 60 мільйонів, і в березні відповідно – 30», – повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Головний інженер ТзОВ «Луцькавтодороґ-Сервіс», представник підрядника, Сергій Володькорозповідає, що умови для роботи автодорожніх підприємств в Україні дуже несприятливі. Держава досі боргує їм більше півмільйона гривень у інших областях за виконані роботи. А беруться підприємці за таку нелегку у відносинах з державою роботу, бо треба за щось виживати. Володько каже, що матеріали, з яких роблять дорогу – українські. Планує зробити шлях швидше від запланованого часу.

Інший підрядник, фірма «Автомагістраль-Південь», тільки розпочинає підготовчі роботи.

Дорогу Луцьк-Львів хочуть відремонтувати повністю від Луцька і до межі із Львівською областю до вересня 2016 року. Ремонт передбачає встановлення тришарового покриття, розміщення утричі більше зупинок, малювання розмітки та встановлення дорожніх знаків на двох мовах: українській та англійській, адже цей напрям слугує також як транзитний для іноземних перевізників.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі