Про видатні імена в історії Луцька розкажуть сіті-лайти

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

У місті реалізують проект «Імена Луцька» , головною метою якого є популяризація Луцька та привернення уваги до його історико-культурної, духовної, наукової та мистецької спадщини крізь призму відомих особистостей, для яких Луцьк став частиною життя.

Видатні особистості, кожна з яких залишила слід в історії Луцька, уже споглядають на жителів міста із сіті-лайтів, повідомляє прес-служба Луцької міської ради. 

Серед них Великий князь волинський Любарт та Великий князь литовський Вітовт, принцеса Сіаму (тепер Таїланд) Катерина Десницька, художники Йов Кондзелевич та Наполеон Орда, письменник-полеміст Іван Вишенський та поет Данило Братковський, гетьман Війська Запорозького Іван Виговський, родина Косачів, композитори Арсен Річинський та Михайло Тележинський, культурний діяч Модест Левицький та генерал-хорунжий Армії Української Народної Республіки Олексій Алмазов, математик Михайло Кравчук і геолог Павло Тутковський та багато інших.

Як йдеться у повідомленні, проект «Імена Луцька» можна вважати безкінечним та постійним, адже історія міста і його сьогодення багате цікавими і непересічними особистостями. 

Презентація проекту «Імена Луцька» відбудеться 23 серпня з нагоди святкування 930-ої річниці Дня міста о 17:30 у сквері «Зоряний» (вул. Лесі Українки).

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі