Скільки платять працівникам комунальних підприємств у Луцьку

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників комунального господарства міста за підсумками 2015 року склала 3305 гривень, та на 724 гривні перевищила рівень 2014 року. У 2016 році очікується, що збільшення зарплати на комунальних підприємствах складатиме 17,4 %, а для адмінперсоналу – 23%.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому 23 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, у звіті про роботу комунальних підприємств міста йдеться, що найсуттєвіше оплата праці збільшилась у КП «АвтоПаркСервіс» – на 856 гривень. Наступним за збільшенням рівня оплати праці стало КП «Луцькреклама», де середньомісячний показник склав 3970 гривень, що на 841 гривні більше у порівнянні з відповідним показником 2014 року, та перевищує рівень оплати праці усіх комунальних підприємств міста. За підсумками року на 788 гривень збільшилась середня заробітна плата працівників Луцького підприємства електротранспорту.

Поряд із КП «Луцькреклама» найвища заробітна плата зафіксована також по звітності Луцького спецкомбінату КПО – 3517 гривень, ДКП «Луцьктепло» – 3500 гривень та КП «Луцькводоканал» – 3499 гривень.

Найнижчий рівень оплати праці склався на КП «Ласка» – 1944 гривні та КП «Луцький зоопарк» – 2298 гривень. Не змінилися середня заробітна плата лише у працівників КП «Центр туристичної інформації та послуг» за 2015 рік, як і за попередній вона склала 2389 гривень.

Члени міськвиконкому, розглядаючи наступне питання про затвердження фінансово-економічних планів комунальних підприємств на 2016 рік відзначили, що цьогоріч збільшення зарплати в середньому заплановане в обсязі 17,4%, але для адмінперсоналу – на 23%. Відповідно, члени виконкому поцікавилися, чому адмінперсонал має отримати такі преференції.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев пояснив такі показники. З його слів, планується збільшити зарплату керівникам КП «Ласка» та КП «Луцький зоопарк», де кілька років поспіль вони були найнижчими. Крім того, заплановане скорочення штатів виробничого персоналу ЖКП міста у зв’язку з переходом багатоповерхівок на баланси ОСББ.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі