Вулиці на честь Бориса Клімчука не буде

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Не називати одну з вулиць міста на честь колишнього голови ОДА Бориса Клімчука рекомендують у профільній комісії Луцької міськради.

Про це йшлося під час засідання тимчасової комісії міськради з питань впорядкування назв вулиць Луцька 22 березня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Голова комісії Юлія Вусенко повідомила, що з проханням назвати одну з вулиць міста на честь Бориса Клімчука звернувся благодійний фонд «Рідна Волинь». Відповідна петиція набрала 331 голос за необхідних 300. Одну з вулиць міста просять назвати на честь видатного державного, політичного та громадського діяча Луцька, Волині та всієї України за його вагомий внесок у соціально-економічний розвиток краю. 

Член комісії Микола Федік зазначив, що таке перейменування свідчитиме про подвійні стандарти та творення кумирів. Він зауважив, що у 2010-2012 роках Борис Клімчук кожен виступ супроводжував словами «мій президент» щодо Віктора Януковича, «тушкував» обласну раду. Він представляв Партію регіонів та сприяв в області тому, що Янукович наказував з центру. З його слів, неправильно було б називати вулицю на честь екс-голови ОДА стосовно тих, хто загинув під час Революції гідності. Депутат наголосив, що можна навести 100 аргументів на користь того, що називати вулицю на честь Бориса Клімчука не потрібно.

Своєю чергою, член комісії Павло Данильчук пропонував взагалі не перейменовувати вулиці у Луцьку на честь колишніх членів Партії регіонів.

У підсумку, члени комісії одностайно проголосували проти перейменування.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі