У Луцьку пікетували СБУ та прокуратуру

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Волиняни долучилися до всеукраїнської акції, під час пікетували СБУ та прокуратуру з вимогою арештувати Медведчука та заборонити його організацію «Український вибір».

Зі слів активістів, вони збираються під будівлями правоохоронних структур, аби привернути увагу президента та силовиків до того, що головним агентом впливу Росії в Україні, куратором проектів «Новоросія», «Русская весна» та «Федералізація» є саме Віктор Медведчук. Акції протесту відбулися 22-го березня в Луцьку, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Заступник керівника ГО «Національний Альянс» Богдан Бальбуза окреслив претензії громадських активістів до діяльності Медвечука у трьох віхах: «він сепаратист, бо є ідеологом і куратором «руського міра», а його люди обіймають вищі посади в ДНР; Медвечук вчинив державну зраду, бо є представником терористів на переговорах і відстоює їхні інтереси, це визнали навіть США, які запровадили проти нього персональні санкції; також він фінансує терористів, зокрема продає вугілля з Донбасу під виглядом африканського».

Зі слів активістів, вони хочуть привернути увагу до проблеми, мовляв, в Україні успішно веде свою діяльність «засланий козачок» з Росії й має підтримку від силовиків та влади.

«Наша вимога - перевірка діяльності Медвечука та заборона діяльності його організації «Український вибір». Це всеукраїнський захід, аби привернути до проблеми увагу очільників держави та правоохоронців. Проблема в тому, що Медвечук веде легально антиукраїнську діяльність та має підтримку в силових структурах і на владній верхівці, а це суспільство не влаштовує», - наголосив Богдан Бальбуза.

Та додав, що коли вимоги активістів не почують та не підтримають, то вони залишають за собою право вчиняти акції прямої дії.

Звернення волиняни передали представникам СБУ та обласній прокуратурі.

Зауважимо, що організаторами дійства є громадські організації «Вільні Люди» та «Національний Альянс».

Окрім Луцька, акції протесту відбудуться у Києві, Тернополі, Запоріжжі, Чернігові, Рівному, Полтаві, Львові, Кам’янці-Подільському, Чернівцях, Дніпропетровську, Харкові, Маріуполі, Одесі, Миколаєві.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі