Лучанина, який відмовився прибирати зоопарк, засудили

Джерело: Прокуратура Волинської області
  1. Новина відноситься до:

Рік і 5 днів відсидить за ґратами 33-річний лучанин, який ухилився від відбування покарання у виді громадських робіт, вчинивши тим самим кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України.

Луцькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо цього чоловіка, повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Ще у лютому минулого року ухвалою Луцького міськрайонного суду йому було замінено покарання у виді штрафу, призначене за вчинену раніше крадіжку, громадськими роботами на 82 години.

Попри те, що інспектор Луцького міського відділу кримінально-виконавчої інспекції Управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області, ознайомивши чоловіка з умовами відпрацювання громадських робіт, попередив його про кримінальну відповідальність за ухилення від виконання ухвали суду, засуджений жодного разу не з'явився для відбування покарання в КП «Луцький зоопарк».

Відтак щодо нього було порушено кримінальне провадження про ухилення від відбування громадських робіт.

Вину свою у вчиненому чоловік визнав та щиро розкаявся.

Луцьким міськрайонним судом йому призначено покарання у виді 1 року та 5 днів позбавлення волі.

Нині прокурори Луцької місцевої прокуратури здійснюють процесуальне керівництво ще у трьох провадженнях про ухилення засуджених осіб від відбування громадських робіт та ще щодо двох підтримують державне обвинувачення в суді.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі