У Волинській єпархії розповіли, що буде в бернардинських підземеллях

  1. Новина відноситься до:

У Волинській єпархії Української православної церкви Київського патріархату зазначили, що у підземеллях пам'ятки архітектури національного значення монастиря бернардинів, де зараз ведуться роботи з розчищення, може бути склад для вина, а в майбутньому навіть музей.

Про це розповів голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Віталій Собко.

За його словами, рано говорити про те, що буде у підземеллях, оскільки рішення хочуть прийняти після завершення робіт.

«Що там має бути, рішення не прийнято поки що. Ті підвали розчищаються. Коли буде завершено роботи, коли стане видно, як можна їх використовувати, тоді буде прийматися рішення», - зазначив Віталій Собко.

За його словами, в адміністрації єпархії припускають, що у підвалах XVIII століття можуть влаштувати склад, а в майбутньому, можливо, навіть музей.

«Владика Михаїл висловив міркування, що можливо вони будуть використовуватися, як і колись, тобто як складське приміщення для бочок з вином для причастя і свічок. Можливо, у майбутньому там буде музей. Але зараз про це говорити передчасно, бо поки не зрозуміло, для чого воно може бути придатне», - прокоментував Собко.

Раніше у єпархії заявили, що «управління єпархії має пакет дозвільної документації на будівлю, розташовану відразу за собором (просп. Волі, 2)».

Монастир бернардинів розташовується навколо собору

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі